ViveEe P értékelése


>!
ViveEe P
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Ez igazán tetszett! Nagyon jól lehet haladni vele, jó olvasni. És szeretem a középkori vonalat.
Fitz tanulóéveit és első megmérettetéseit kísérjük végig. Fattyú léte, ráadásul, hogy egy királyi sarjé, még jobban megnehezíti az életét.
Engem a legjobban az Ösztön nyert meg, de tetszett a Mesterség is, bár az aztán tényleg fájdalmas egy időszak volt.
A Hercegségeket pedig egy másik föld fosztogatói támadják, és a hulláknál is rosszabbat hagynak maguk után. Ideje rendesen kiállni ellenük, és megvédeni a hazát.
Mostanában túl sokszor futok össze zombi jellegű teremtményekkel, így picit unom már, de volt hatásuk rám a kiszipolyozottaknak.
Na de a másik királyságban történtek. Őszintén szólva, én csak kapkodtam a fejem. Nagyon fordulatos volt, igazán élveztem ezeket a fejezeteket. Sajnos a vége nem pont úgy zárult, aminek én örültem volna, de szerintem meglesz az később.
Na és a kutyák.. szerintem a legcsodálatosabb állatok, akik élnek a Földön, és ez itt is nagyon látszott. A szívem szakadt meg néha értük.
Szépen, fordulatosan megírt könyv, egy gyermek felnőtté válásáról, és származásának minden viszontagságáról.


Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ifjú Fitz Lovag herceg fattyúgyermeke, akit apja mogorva istállómestere nevel a Hercegségek királyi udvarában. A nemesek közül senki nem veszi kutyába sem, csak az intrikus Elmés király figyel fel rá, aki ráveszi, hogy titkon elsajátítsa az orgyilkosok művészetét. Mert Fitz vérében a Mesterség munkál, amelynek veszedelmes és vad mágiája segítségével a Látnokok emberemlékezet óta uralják a Hercegségek viharverte királyságát. Fitz egy olyan időben cseperedik fel, amikor barbár vörös martalócok dúlják fel a partokat és alvajárók kóborolnak a szárazföld szívében. Hamarosan a fiú megkapja első lélekpróbáló küldetését – mert Fitz veszélyt jelent ugyan a trónra… de ő lehet a királyság túlélésének kulcsa is.

Hirdetés