Nikolett0907 P értékelése


>!
Nikolett0907 P
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

"Bolond vagyok? Szédültem. Ha ez csak fantázia, hát nagyon különös: ez itt nem az az Ózfölde, amiről olvastam, vagy amit a moziban láttam. Ebből mintha valaki kioldotta volna a Technicolor színeket és komorrá sötétítette volna azokat.
Hol vannak a jó boszorkányok, a hatalmas pipacsmezők?
Hol vannak az éneklő mumpicok? Úgy látszik, hogy még az agyrázkódás kiváltotta fantáziámban sem vagyok elég kreatív – vagy vidám – ahhoz, hogy ilyesmivel álljak elő."

Sokszor húzom a számat, amikor egy klasszikus mesét átírnak.
Nem egyhez volt szerencsém, és többnyire nagyon utáltam.

Mikor olvasta egy barátnőm, váltig állította ugyan neki nem tetszett, de nekem tuti fog, mert sok benne a vér, meg a horror rész.

Most, hogy túl vagyok, rajta el kell ismerjem én bizony ezt a verziót imádtam.

Igen, nem a megszokott csöpögős módon lett átírva a történet és pont ezért, és mert az író , mert a horrorhoz is nyúlni, teljesen egyedit alkotott.

Amy, az első pillanattól fogva szimpatikus volt és nagyon örültem, hogy egy erős karaktert ismerhettem meg a személyében.

Ez az általános zűrzavar, hogy semmi sem az, aminek látszik, teljesen lenyűgözött.
A vége pedig nagyon idegesítő lett, persze rögtön kell a következő rész, amire most sajnos várnom kell kicsit.

No de addig is ajánlom és dobom a kedvencek közé. ♥


Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Én nem kértem ezt.
Nem akartam hős lenni.
De amikor az egész életedet – veled együtt – elsöpri egy tornádó, nincs más választásod, mint menni, amerre visz, nem igaz?
Persze hogy olvastam a könyveket. Láttam a filmeket. Ismerem a dalt a szivárványról és a boldogság kék kismadarairól. De azt sosem hittem volna, hogy Ózfölde ilyen. Az a hely, ahol a jó boszorkányban nem lehet megbízni, a gonosz boszorkányokról kiderülhet, hogy ők a jók és a szárnyas majmokat kivégezhetik lázadásért. A sárga téglás út még megvan – de már az sem a régi.
Mi történt itt? Dorothy történt.
Azt mondják, sikerült visszatérnie Ózföldére. Magához ragadta a hatalmat és a hatalom a fejébe szállt. És már senki nincs biztonságban.
Amy Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből.
Beléptem a Gonoszok Forradalmi Rendjébe.
Kiképeztek a harcra. És küldetésem van: eltávolítani a Bádog Favágó szívét. Ellopni a Madárijesztő agyát. Elvenni az Oroszlán bátorságát.
Dorothynak pedig meg kell halnia.

Hirdetés