Ez_elment_vadászni értékelése


>!
Ez_elment_vadászni
Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér

Nem olvastam még olyan könyvet,ami már az elején megbőgetett. Most sikerült :D Az első kb. egy oldalban annyira magamra ismertem,hogy nem is tudtam egy darabig folytatni,csak néztem meredten a könyvet pár hétig. Aztán 2 nap alatt végigolvastam. Nagyon szép könyv, mély érzelmek, lírai. Lehetne mélyebb, de egy kamasz gyerek szemszögéből olvashatjuk naplószerűen az eseményeket,ez más,mint egy érett felnőtt.Most kezdi felfedezni a világot. Nagyon fájdalmas ez a felfedezés. Egy kihíváshoz olvastam el,amit aztán jól elbuktam,de nem bánom,enélkül tuti nem olvasom el.Most érdemes volt kilépni a komfortzónából.


Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér

Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tizenhat éves Leo átlagos kamasz: jól elvan a haverokkal, szeret focizni, motorozni és iPod-ozni. Iskolába csak muszájból jár, a tanárokat afféle kihalásra ítélt furcsa fajnak tekinti, és alig várja, hogy ezt az új történelemtanárnak is a tudomására hozza. Az új tanár azonban más, mint pedagóguskollégái. Szemében különös fény gyúl, amikor magyaráz, és különös, lelkiismeretébresztő hatással van diákjaira. Leóban hatalmas erők feszülnek, csak a fehérség fog ki rajta. A fehérséggel, a hiány, a veszteség színével Leo a szerelem, a szenvedély és a vér színét, álmainak szerelme, Beatrice haja vörösét fordítja szembe. Amikor azonban megtudja, hogy Beatrice beteg, s hogy betegségének valamiképpen a gyűlöletes fehérséghez is köze van, Leo önvizsgálatra kényszerül. Hogyan tovább? Mihez kezd eztán az álmaival, és mihez az erejével?

A Fehér, mint a tej, piros, mint a vér – a harmincas éveinek elején járó középiskolai tanár, Alessandro D’Avenia első regénye – az elmúlt év talán legnagyobb könyvsikere volt Olaszországban, és tucatnyi nyelvre lefordították már. Megható, de egy cseppet sem érzelgős, könnyű, de egy cseppet sem súlytalan mű – nagyszerű olvasmány.