agi452 értékelése


>!
agi452
James Dashner: Lázkód

Nekem ez bizony 5 csillag! Ennél a sorozatnál valamiért az előzményregények jobban bejönnek, mint a sorozat kötetei, amik ahogy haladtunk előre, egyre kevésbé kötöttek le. Ez a rész a Thomas Veszetthez való bekerülésétől egészen az Útvesztőbe kerüléséig terjedő időszakot öleli fel. Nagyon jó volt olvasni a már megismert szereplőkről, hogy milyen mély kapcsolatot alakított ki már az Útvesztő előtt Newttal, Minho-val, Chuckkal és Teresával is, aki bizony most sem lett a szívem csücske. Nagyobb betekintést kaptunk ebbe a világba, ahol a tudósok az immunis fiatalokat felhasználva mindent megtesznek azért, hogy megállítsák a gyilkos kórt, ami a világot pusztítja. Olyan szereplők is felbukkantak, akikkel a trilógiában jóval később találkozunk, és akkor fogalmunk sem volt a régi ismeretségről. Ahogy a cselekmény halad előre, egyre több ármány, titok, hazugság kerül napvilágra és Thomas lassan már nem tudja, kiben bízhat. A történet kerek egésszé teszi a trilógiát, amelyet a csökkenő érdeklődésem ellenére is szívből ajánlok a műfaj rajongóinak, mert Dashner különleges világot alkotott, amely lenyűgözött, elborzasztott, megdöbbentett, de mégis magával ragadott.


James Dashner: Lázkód

James Dashner: Lázkód

Bekövetkezett a világvége. Az erdőket tűz pusztította el, a folyók és a tavak kiszáradtak, a tengerek szinte semmivé lettek.
Aztán jött a gyilkos kór: láz söpört végig a világon. Az emberek egymás ellen fordultak, tombolt az erőszak, melynek családok milliói estek áldozatul.
Majd megjelent a VESZETT, melynek tagjai válaszokat kerestek. És találtak egy fiút, aki tökéletesen megfelelt a céljaiknak. A fiú, Thomas, pedig épített egy Útvesztőt.
Thomas nem tudta, mennyi titok, mennyi hazugság veszi körül. Nem tudta, barátai és a VESZETT alkalmazottai közül kiben bízhat meg, és kik azok, akik alantas szándékkal megtévesztik, eszközként használják. Akik igaz barátai, azok a végsőkig hűségesek lesznek hozzá, még akkor is, amikor már emlékük sem marad róla. Amikor majd együtt kutatják az Útvesztő titkát a Tisztáson. Azét az Útvesztőét, melyet csakis Thomas rombolhat le.
James Dashner, a világszerte immár filmváltozatban is óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat utóbb a rajongók nagy örömére ötkötetesre bővült. Az Útvesztő és folytatásai, a Tűzpróba és a Halálkúra írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy rubrikák töltögetése helyett történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon.

Hirdetés