FSzK  értékelése


>!
FSzK 
Becca Prior: A tanítvány 4.

Nehéz búcsút venni a fiúktól, nem hiába lett kedvenc ez a sorozat. Nekem különösen az első rész volt eddig a favorit, de ez a rész legalább olyan kedves lett a szívemnek, mint az első volt. Azt szeretem Becca írásaiban, különösen a Tanítvány sorozatban, hogy ezek a karakterek igaziak, mert ugyan sok hülyeséget csinálnak, de valljuk be mi is. Számomra ezektől az emberi vonások miatt igazán szerethetőek.
Ez a könyv egyszerre volt fájdalmas és felemelő. Az érzelmek a könyvben teljesen magával ragadóak, velük együtt szenvedtem és örültem és ki se láttam a könyvből. Keserédes olvasás volt, mert az ember nem szívesen szembesül a saját problémáival, konfliktusaival, mindennapi harcaival. Az én élethelyzetem nagyon hasonló Harryéhez és Lewiséhoz: itthon vagyok a 3 és 1 éves kisfiammal. Én is korán, 17 évesen jöttem össze a férjemmel és a nagyobbikat még az egyetem alatt, alig 22 évesen szültem így teljesen meg tudom érteni és át tudom érezni azt, amin keresztül mennek. Főleg Harryt. Ebben a könyvben benne volt a kisgyermekes lét összes buktatója, az állandó idő és kommunikáció hiány, ami szépen lassan kezdi ki a párkapcsolatokat. Nagyon tetszett ahogy Becca leírja az egymástól való távolodás, az elszakadás és az újrakezdés folyamatát. Azt, hogy egy kapcsolat rendbe hozható, ha mindkét fél akarja, de nem egy pillanat alatt! Ez sok YA könyv hibája és örültem, hogy itt nem így történt. A lezárás pedig gyönyörű volt, a fiúk megkapták, amit megérdemeltek: tündérmesét habbal és cukormázzal! :)
Köszönöm Beccának és a Newkids Kiadónak ezt a csodálatos négy könyves utazást, amin részt vehettem!


Becca Prior: A tanítvány 4.

Becca Prior: A tanítvány 4.

Az ellentétek vonzzák egymást.
De vajon a szürke hétköznapok harcaiban is tud-e vállvetve küzdeni két teljesen különböző ember?
Képesek-e legyőzni a múlt árnyait és saját kétségeiket?
A társadalmi elvárások és a mindennapi csaták sűrűjében kitart-e egymás mellett két fiatal, akiknek meg kell vívniuk a belső démonjaikkal is?
Vajon képesek-e kompromisszumot kötni, hogy olyannak szerethessék a másikat, amilyennek megismerték, vagy ők is abba a hibába esnek, mint oly sokan:
Pont azt változtatják meg egymásban, ami olthatatlan lángra lobbantotta őket.
Lewis és Harry története a végéhez közeledik, de még vár rájuk a legnagyobb harc, amit önmagukkal kell megvívniuk.

A nagy sikerű sorozat befejező kötete is tartogat még meglepetéseket!

Hirdetés