Droci P értékelése


>!
Droci P
Fábián Janka: Búzavirág

Azt hiszem, hogy minden könyvét el kell olvasni. Amikor belevágtam a történetbe, nem gondoltam, hogy pont őt fogom új kedvencnek felavatni. Végre egy olyan olvasmánnyal találkoztam, ahol a cselekmény sodort magával, pontos “képleírást” kaptam a helyszínekről. A szereplőket egytől-egyig megkedveltem, az elején még Ádám karaktere nem teljesen volt egyértelmű számomra, de szép lassan felépítve a történetet mindenre megkaptam a válaszaimat. Mindig szeretek valamiért a XX. században játszódó könyveket olvasni, ez az a korszak, amit nem tudok nem megunni.
A történetben az is teljesen visszatükrözödött, hogy az írónő alaposan utánajárt a tényeknek, eseményeknek, amit egy kis fikcióval megspékelve adott vissza. Nem tudok rá kevesebb csillagot adni, mert nagyon elvarázsolt és anyukámnak is ajánlottam a könyvet, így már könyvespolci példánnyal is gazdagodott a gyűjteményünk.


Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka: Búzavirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Hirdetés