Idiocry értékelése


>!
Idiocry
Edan Lepucki: A 17-es számú nő

Sajnos nem én voltam a célközönség.. A fülszöveg becsapós azért, mert egy kicsit többet sejtet mint amennyit ad, ugyanis mindenre számítottam csak erre nem. Mert most történt először velem olyan, hogy fogalmam se volt mit olvasok, mi akar ez lenni, mi az iránya ennek a valaminek. Úgy éreztem magam mintha egy ablakon leskelődnék be akaratom ellenére, mivel egyáltalán nem érdekelt az amit láttam. Szóval ha ez volt a cél akkor mégis betalált. Rosszul éreztem magam az olvasása közben és untatott. Ennyi.


Edan Lepucki: A 17-es számú nő

Edan Lepucki: A 17-es számú nő

A hollywoodi hegyek közt élő Lady Daniels úgy dönt, el kell távolodnia egy időre a férjétől. Miután egyedül marad gyerekeivel, segítségre lesz szüksége kisfia mellé, ha megírandó önéletrajzi könyvét valaha is be akarja fejezni. Egy hirdetésre jelentkezve érkezik hozzá S., a vonzó, fiatal művésznő, aki a kert végében álló vendégházba költözik be, és gondoskodik Lady hároméves kisfiáról, Devinről, illetve szemmel tartja másik, már tinédzser korú fiát is. Csodásan végzi munkáját, hamarosan bűvkörébe vonja az egész családot, és Lady bizalmasává válik.

A perzselő nyárban azonban S. kapcsolata Lady nagyobbik fiával nyugtalanító és baljóslatú fordulatot vesz. Miközben Lady és S. egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Lady irigylésre méltó életének fényes máza repedezni kezd, és azzal fenyeget, hogy családja elől is rejtegetett, régi titkok bukkannak felszínre. S. eközben igyekszik megtartani saját titkait azzal kapcsolatban, hogy mi is volt a valódi szándéka ezzel az állással. Mindketten óvatos játékot játszanak, és minden egyes lépésükkel a számukra legfontosabb dolgokat sodorják veszélybe.

Edan Lepucki regénye úgy hat, mintha egy hollywoodi film noirt olvasnánk. Sötét humorú, fordulatos és lebilincselő dráma művészetről, az anyaságról és két nő baljós barátságáról, mely egyértelműen igazolja, hogy Edan Lepucki generációjának egyik legtehetségesebb és legizgalmasabb hangja.

Hirdetés