Anibell P értékelése


>!
Anibell P
Ittzés Laura: Nyolc perc

Olvasási válságban voltam egy ideje, kedvelt szerzők könyveit is simán félre raktam, de azt hiszem a Nyolc perc most kigyógyított, olyan lendülettel olvastam, mint már régen. Sodró, okos, izgalmas, érzelmes, de nem érzelgős, az információk pont jól adagolva, mindig van sejtés, de nem kiszámítható. Kedveltem és utáltam a szereplőket, izgultam, és keveset agyaltam, inkább olvastam és forgott a film a szemem előtt, mert hogy nagyon is filmszerű, remélem egyszer moziban is láthatom majd.

spoiler


Ittzés Laura: Nyolc perc

Ittzés Laura: Nyolc perc

Hanna harminchárom éves magyar nő, aki a német középosztály kényelmes és biztonságos életét éli Sylt szigetén, egy lakóházzá alakított világítótoronyban. Nyomasztó kamaszkori élményeiről senkinek sem mesél, még a férjének sem. Nincs más vágya, mint hogy pár hónap múlva nyugalomban megszülje első gyermekét.

Egy nap megjelennek a világítótorony körül a német titkosszolgálat emberei. Hanna megtudja, hogy Tobias Müller, a magyar hírszerzés egykori magas rangú tisztje előző este meghalt egy Berlin környéki autóbalesetben. A nő úgy dönt, hogy – férje tiltakozása ellenére – azonnal hazautazik Magyarországra, és felteszi végre azokat a kérdéseket, amelyekre már régóta tudja a választ.

Hirdetés