Szami81 értékelése


Szami81>!
Kim Stanley Robinson: New York 2140

A csillagozás csupán az én olvasási élményemet tükrözi. Nagyon mellényúltam. Nagyon.
Apokaliptikus scifiként vettem le a polcról, nem számítva rá, hogy a könyv 70%-a, de megkockáztaztom, hogy több benne a gazgaságpolitika, pénzügyi manipulációl, tőzsde, a kapitalizmus elleni harc, társadalomkritika, meg hasonlók, amikhez én hülye is vagyok és nem is köt le. Mea culpa.
8 vagy 9? szálon játszódik, néhol tartalmaz némi történést, de nekem túl tömény volt. A vége pedig nyilván nem happy end, hanem a nagy büdös valóság.
Pont 656 oldallal több, mint amit a témában még élvezettel olvastam volna. Legközelebb óvatosabb leszek.

4 hozzászólás

Kim Stanley Robinson: New York 2140

Kim Stanley Robinson: New York 2140

Az óceán szintje megemelkedett, és New York városa elsüllyedt.

A lakói alkalmazkodtak az új helyzethez, és New York ugyanaz a nyüzsgő, élettel teli metropolisz maradt, ami mindig is volt – noha örökre megváltozott. Minden egyes utca csatornává vált, minden egyes felhőkarcoló egy szigetté.

Kim Stanley Robinson az egyik épület különböző lakóinak szemén át mutatja meg nekünk, hogyan alakul át világunk egyik legnagyszerűbb városa az apállyal és a dagállyal. És mivé alakul eközben maga az ember.

„Ebben a regényben a főgonosz maga a kapitalizmus.”
Adam Roberts

„Gyönyörű és optimista látomások széles tárháza technológiai és társadalmi változásokról, szembeállítva korunkkal, amikor az emberiség a legnagyobb veszélyt jelenti saját magára.”
The Conversation

Hirdetés