BeliczaiMKata P értékelése


>!
BeliczaiMKata P
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Nagyon szeretni akartam ezt a történetet, az első pillanattól kezdve tudtam, hogy tetszeni fog. Szinte a legutolsó oldalakig azt gondoltam, kedvencem lesz, de sajnos a vége nekem nem tetszett. Lehet, hogy emiatt érzek így, úgy fogalmaznék, hogy mostanában sok olyan történetet olvastam, aminek a vége lehetett volna kedvezőbb. Ugyanakkor még ez is jól lett megoldva, annak ellenére, hogy nem ezt akartam, emiatt vegyesek az érzéseim. Nagyon remélem, hogy van folytatás, mert nem akarom elhinni, hogy ez történt. Nagyon kérem, valaki világosítson fel, hogy lezárjam-e magamban így vagy reménykedjek?
Nagyon megszerettem Christie-t és Arthurt… :(
Szuper világ volt, szuper szereplőkkel, üdítően kiemelkedik ezzel a különlegességével a krimik világában. Tetszettek a rejtett vagy nem is annyira rejtett utalások, hogy mi emberek milyen szörnyetegek vagyunk, jelen történetben szimbolikusan a mumusok. Ugyanakkor a spoiler furcsa volt kicsit, de valamiféle magyarázat kellett. Sajnos meg tudom érteni, hogy miért lett az a vége, ami, de szomorú vagyok miatta…

1 hozzászólás

Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Újabb brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott állat hullájára lelnek a rendőrök.

Cesar Darlington németjuhász nyomozó tehetetlen az ügyben – egyetlen segítsége a megcsonkított szfinx macska, Dr. Lex Siegfried lenne, akit ő juttatott rácsok mögé. De vajon hihet-e a doktor őrült meséinek?
Mindeközben egy nem mindennapi páros (Arthur, a róka és Christie, a fekete párduc) szórakozni készül a barátaikkal, de a város felé tartó viharfelhők a halloweeni maszkabált véres rémálommá változtatják mindenki számára.

Jandácsik Pál első regénye egy sötét, ismeretlen, mégis hátborzongatóan ismerős univerzumot fest le. Karakterei civilizált állatok, akik még soha nem tűntek ennél emberibbnek, a gyilkos után folytatott hajsza pedig soha nem volt ennél idegtépőbb.
Ez a furry krimi nem szűkölködik sem vérben, sem erőszakban; az olvasóban felmerülő kérdések pedig az utolsó oldalakig váratnak a válasszal.

Hirdetés