latinta SP értékelése


>!
latinta SP
Ittzés Laura: Nyolc perc

Hát ilyent sem csináltam még, hogy nem írok értékelést – és mégis.

    Inkább csak a benyomásaimat, meg azt, hogy mi történt velem, miközben olvastam, meg nem olvashattam ezt a letehetetlen regényt.

    Mert valóban az volt számomra.

    Mintha azokban az időszakokban, amikor nem nyithattam ki – (dolgoztam) –, szinte kikapcsolt volna az agyam, de azonnal vissza tudott állni „normál működésre”, amint újra fellapozhattam ezt a többszereplős-évtizedeketátívelő, mégis egyetlen folyamatos – akárha a Möbius-szalag oldalán végighúzódó – történetet.

    Ha tréfálkozni, szóviccelni volna kedvem (van), írhatnám/írom (még ha elcsépelt fordulatnak is tűnik): lebilincselő kémtörténet volt ez, a kényszerítő körülmények hatására egy 007-es ügynök rafináltságát is megszégyenítő magyar lányról – is…


Ittzés Laura: Nyolc perc

Ittzés Laura: Nyolc perc

Hanna harminchárom éves magyar nő, aki a német középosztály kényelmes és biztonságos életét éli Sylt szigetén, egy lakóházzá alakított világítótoronyban. Nyomasztó kamaszkori élményeiről senkinek sem mesél, még a férjének sem. Nincs más vágya, mint hogy pár hónap múlva nyugalomban megszülje első gyermekét.

Egy nap megjelennek a világítótorony körül a német titkosszolgálat emberei. Hanna megtudja, hogy Tobias Müller, a magyar hírszerzés egykori magas rangú tisztje előző este meghalt egy Berlin környéki autóbalesetben. A nő úgy dönt, hogy – férje tiltakozása ellenére – azonnal hazautazik Magyarországra, és felteszi végre azokat a kérdéseket, amelyekre már régóta tudja a választ.

Hirdetés