Trixi értékelése


>!
Trixi
Joanna Courtney: A walesi királyné

Vérzivataros évek a nők szemszögéből. Szeretem az ilyet. Érdekel a korszak, úgyhogy nem volt kérdés, hogy a könyvet el fogom olvasni. A gyerekkorból éppen kilépő lányka hogy lesz Wales királynéja, majd Angliáé, mit történik a háttérben, mi történik vele, stb……. Kevés megbízható dokumentum maradt meg és az írónő az ezekben leírt események köré azaz közé talált ki egy elfogadható történetet, magyarázatot. Akár így is történhetett volna :) Az olvasmányos stílus ellenére is úgy éreztem, hogy néha csak a felszínt karcolgatja, és a párbeszédeket néhol elég sutácskának éreztem. Viszont érdekesnek találtam a magyarhonba szakadt angol hercege(k) emlegetését. Hogy mik derülnek ki? :D :D :D Az írónő a könyv végén helyre rak 1-2 eseményt, történést, személyt. Mégis lezáratlannak éreztem a könyvet. Értem, hogy Edyth életéről nem sokat tudni, de ha már eljutottunk egy bizonyos pontig a történetben, miért ott áll meg? Fejezze be rendesen Edyth életét vele együtt éltük mi is: házasság, koronázás, tanácskozások, menekülés, szülés, háború, stb …… igazán megérdemelt volna, hacsak egy kitalált véget is, de véget. De azért tetszett, hisz egy húzásra „kivégeztem” , zsong is a fejem :D :D :D .


Joanna Courtney: A walesi királyné

Joanna Courtney: A walesi királyné

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Anglia egén viharfelhők gyülekeznek, trónörökös híján pedig egyre bizonytalanabbá válik mind az utódlás, mind az ország sorsa. A sorozatos háborúkban ráadásul odavész a kulcsfontosságú pozícióban lévő Northumbria grófja, a királyi tanács ezért összeül, hogy megválasszák az utódját. A nyilvános eseményen részt vesz a szépséges és csupán tizennégy éves Edyth Alfgarsdottir is. A lány heves vérmérsékletű apja, Alfgar gróf azonban elveszíti a fejét, meggondolatlansága pedig nem marad büntetlenül: az uralkodó száműzi őt. A férfi egyedül a híres és rettegett walesi királytól, Griffintől remélhet segítséget, így családjával hozzá menekül. A nálánál jóval idősebb király rögtön szemet vet Edythre, és a lány sem közömbös a férfi iránt, de ha enged a kölcsönös vonzalomnak, nagy árat kell fizetnie a szerelmükért: szeretett Angliáját kell megtagadnia.
Az időközben Wales királynéjává lett fiatal lány nagy hatalmú asszonnyá válik, és a vészterhes időkben, az 1066-os sorsfordító évben neki is választania kell. A választásán azonban nemcsak az övéi, hanem országuk sorsa is múlik…
Joanna Courtney trilógiájának, a Hódítók asszonyainak első kötete igazi csemege a történelmi regények kedvelőinek. Edyth sorsán, megpróbáltatásain keresztül elénk tárul a tizenegyedik századi Anglia, királyok és királynék, grófok és grófnék élete, amely nem kevés izgalomban és érzelemben bővelkedik.

Hirdetés