Niitaa P értékelése


>!
Niitaa P
Stephanie Garber: Caraval

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2017/11/stephanie-garber-…

"(…) nehezen tudom megfogalmazni, mit éreztem a könyv kapcsán. Volt, ami elvarázsolt, s volt, ami idegesített. Ha egyben tekintek rá, akkor első pillantásra meggyőzött, hiszen minden szempontból igényes munkáról beszélünk, de a következő percben már eszembe is jut a sok fentebb felsorolt apróság, amitől kiborultam vagy egyszerűen zavart lettem. A Caraval nem nekem való. Én ott képtelen lennék eligazodni, megmaradni. Nekem kellenek a korlátok, a szabályok, s csak úgy a vakvilágba nem tudnék mozogni olyan dolgokat keresve, amiről fogalmam sincs – legtöbbször még akkor sem, amikor már megtaláltam. Színház az egész világ – a Caraval főként.
Elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretik az extra kuszaságot és meglepetéseket. Azoknak, akiknek nincs szükségük szabályokra, hogy jól érezzék magukat. Akiket a bizonytalanság nem őrjít meg, s azoknak, akik nagyobb tűrőképességgel rendelkeznek a főszereplő irányába, mint én."

3 hozzászólás

Stephanie Garber: Caraval

Stephanie Garber: Caraval

Scarlett Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat.
Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja.
Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból.
Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!

Hirdetés