Nikolett0907 P értékelése


>!
Nikolett0907 P
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

„– Csak lélegezz! – mondta mindig anyu. – Tíz apró lélegzet… Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket!”

Ennek a könyvnek igen érdekes története van.
Talán picit hasonlíthatnám ahhoz, amikor próbáltam megbékélni anno a sorsommal, egy baleset és egy álom vesztés után.
Olvasás közben, többször meg – megálltam, vártam picit, hagytam ülepedni…lélegeztem és lélegeztem.

Aki átélt hasonló szörnyűségeket, tudja miről írok most.
Tudja és érzi, hogy teljesen másképpen láttam, éreztem és most másképp értékelem a történetet.

Ha mindent félre teszek, akkor is, és ezzel a háttér információval is el kell ismernem, hogy nagyon szépen megírt, kellő hitelességgel formált történetet sikerült létre hozni.

Kedves Írónő!

Csupán annyi mondandóm lenne feléd, hogy köszönöm. Picit élesebben vettem olvasás közben a levegőt, néhol kapkodtam, néhol nem kaptam levegőt és végül piciket, aprókat és sokat lélegeztem, hogy túl éljem…
Megkönnyebbülést nem okoztál számomra, picit talán fel is tépted a sebeimet, de van rá balzsamom és be is kenem.

Csodálatos történetet alkottál és csak remélni merem, semmilyen valós háttér története nincsen, csak a képzeleted szülte eseményeket vetetted papírra.
Bárhogyan is legyen, nagyon szépen megírt és csodálatos karaktereket ismerhettem meg általad.

Megtehetném, hogy ahogy szoktam jellemzem a szereplőket és a cselekményt, de őszintén szólva nincs sem kedvem, sem erőm ezt megtenni.
Mindenki levonja olvasáskor a maga következtetéseit, megtettem én is.
Bár úgy érzem nem helyén való, ha a kedvenceim közé teszem, lélekben mégis ott szerepel és megtartom a legszebb könyveim mellett.

Ajánlom!

2 hozzászólás

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.

Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti.