Krisztina_Szántó értékelése


Krisztina_Szántó>!
Vincent & Vincent: Szösszenetek

Mielott a kezembe vettem Vincentek kotetet,mar tudtam,hogy egy igazan kulonleges elmenyben lesz reszem. Mikor eloszor vegiglapoztam,egybol az jutott eszembe,igen,ez az,amit vartam,elvartam toluk. Minoseg.Gyonyoru! A kepekre kesobb ternek ra,mert azokat is szeretnem ertekelni. Vincentek valahogy ugy tudnak verset irni,hogy mindenki a sajatjanak erzi. Talan pont ezert szeretem oket annyira. Mert a verseikben ott vagyok en is. Az erzeseim,a vagyaim,a megelt banatok,oromok. Minden egyes vers,nem „csak” egy vers,hanem egy tortenet roluk,rolam. Elete soran,mindenki megtapasztalja ezeket az erzeseket. Mindenkit ert mar veszteseg, csalodas, es ezt ok nagyon ertik hogy vessek papirra. Nagyon kulonleges a stilusuk. Ertheto,erezheto . A hosszabb tortenetek, hol mosolyt csaltak az arcomra,hol konnyeket. Nem egy tortenetben ismet megkaptuk,azt az oszinteseget,amit mar az elozo konyveikben megszoktunk. Talan pont ezert van ekkora sikeruk az uraknak,mert nem felnek megmutatni,hogy bizony ok is zokogva,fajdalomtol kinozva fekszenek a konyhapadlojan. Nem szegyellik ,hogy szerelemre,igaz szerelemre vagynak. Valahogy mindig egy kisfiu jut roluk eszembe,aki karacsonykor kibontja az ajandekat es egy csodaszep villanyvasutat talal, de O a szive melyen egy kiskutyara vagyik. Pont igy erzem a nokhoz valo viszonyukat. Megkapjak a „szepet”, de Ok valami egeszen masra vagynak. Tisztara,amit nem lehet bemocskolni,hazugsagokkal,hutlenseggel. Ami megmarad tisztanak es igaznak. Felvallaljak a vagyaikat,nem csa k az erzeseiket.Mindig ez az oszinteseg tetszett toluk a legjobban. Most raternek a kepekre. Banhalmi Norbert kepei valami kulonleges erzes valtanak ki belolem. Mar az Ebredesek kiallitason is magaval ragadt a tehetsege. Valami kulonleges erzeke van ,hogy megmutassa nekunk az O vilagat a lencsejen keresztu. Mindig megtalalja azt a bizonyos pillanatot. Az akt kepek gyonyoruek es igazan muvesziek. Nem megy at azon a hataron,ami mar sok lenne. Volt egy kep,ami kulonosen megfogott. Egy rovidhaju holgy lathato a kepen,aki osszekulcsot kezei folott,lehunyt szemmel sir. Percekig nem tudtam tovabb lapozni. Csak neztem a kepet ,es azt vettem eszre,hogy folyik a konnyem. Norbi kepes ilyen hatast kivaltani a kepeivel. Pont ugy,mint Vincentek a verseikkel ,mert neked es rolad szol. koszonom uraim ezt az elmenyt. Csodalatos volt! Remelem,nem ez volt az utolso kozos projektetek.

Ui : Egyetlen kritikam lenne csak :) Draga uraim! Nem csak 20,30 eves holgyek es urak olvassak ezt a konyvet. Ha kerhetnem ,gondoljatok legkozelebb az oregekre is es egy picivel nagyobb betumeretet valasszatok.

2 hozzászólás

Vincent & Vincent: Szösszenetek

Vincent & Vincent: Szösszenetek

Versek – vagy, ahogyan ők hívják, szösszenetek – érzelmekről, szeretetről, szerelemről, ki nem mondott gondolatokról, melyek egytől egyig rólunk és rólad szólnak.

VERSNEK HÍVTÁK

Versnek hívták, valójában
Erőszakos gondolatok voltak.
Bájosan simogattak, miközben
A rideg valóság kiélezett kardjával,
És egy előre megnyert csatával,
Végül a gyenge lélekig hatoltak.
Igen, versnek hívták,
Ahol már nem kellettek a rímek,
De még törődtek vele,
Hogy kit, és hogyan érint meg.
Sokan még mindig versnek hívják,
De ez engem már nem érdekel!
Csak az az érzés, ami egykor felemelt,
Amit mindig is meg akartam osztani veled.
Lehet vers vagy szösszenet,
Mindkettő ugyanarra született,
Hogy amikor szükséged lesz rá,
Ott legyen veled!

Vincent és Vincent első verseskötete, tulajdonképpen egy gondosan elkészített válogatás az író-páros különleges művei közül. Eddigi kedvenceink mellett, a könyv teljesen új, ez idáig még sehol máshol meg nem jelent írásokat is tartalmaz, köztük két rövid történetet.

A sorok közé rejtett érzelmeket Bánhalmi Norbert merész fotói még több élettel töltik meg, és a lelkes olvasók közül válogatott modellek garantálják, hogy a mű igazán maradandó élményt nyújtson.

Mindezek mellet, ez a kiadvány egy igazi kuriózumnak számít, hiszen ez az első olyan szösszenetes könyv, amely az olvasás örömén kívül lehetőséget nyújt arra is, hogy egyes versek Kovács Olga színművész hangján szólaljanak meg, ezzel mély érzelmi hatást kiváltva az olvasójából, belőled!