diamondfox P értékelése


diamondfox P>!
Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Azt mondták nekem, hogy ne szontyolodjak el, ha ez a rész nem is az igazi a második mindenképp jobb. Nekem ez is tetszett! Nem értem, hogy miért van 77%-on, talán azért, mert Maggie jegyzi a Hollófiúk sorozatot és azt a szintet várnák tőle? Pedig szerintem a maga nemében ez is remek.

Itt a tündéreké volt a főszerep és a varázslaté – ami nekem pláne bejött, mert ritkán találok tündéres sztorikat. Ez nem arra vonatkozik, hogy nincsenek gonosz szereplők – vannak, nem kell aggódni ;D
A történet nagyon egyszerű és nekem plusz pont, hogy a zene az egyik alappillére. Kicsit keszekusza ugyan és sok minden nincs megmagyarázva (ami engem különösen érdekelne pl. az anya és testvérének gyerekkora), de hát ami késik, nem múlik (legalábbis remélem, hogy a második részben lesz róla több infó. Ja, hogy az másik szál! Na, sebaj, akkor sírok a sarokban.
Viszont történetvezetésben tényleg kicsit gyenge volt. Valahogy hiányzott volna még valami belőle, hogy 5 csillagot adjak rá, pedig újabb dolgokat tudtam meg a tündérekről (ebben csak az volt a vicces, hogy ezután kezdtem el a Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara könyvet, ahol teljesen máshogy álltak a tündérekhez… kicsit összezavarodtam.), például ez a lóherés történet is tök érdekes volt.

Szóval ne rettentsen el senkit a százalék, nyugodtan el lehet olvasni, az eleje kicsit nehezen indul – és érthetetlenül, kb a feléig nem is értettem, hogy mi volt az a jelenet – de megéri :)


Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen?

A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket.

Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.

Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.

Hirdetés