Virág_Balázs_Face I értékelése


>!
Virág_Balázs_Face I
Dan Abnett: Én vagyok a Mészáros

Csatavilág, óóó drága csatavilág.
A Warhammer az mindig az, ami. Indusztriális, mutánsos túltolt életérzés, egy embertelen világ embertelen történetei, ahol egy bolygónyi létezés megszűnése nem több, mint egy pislogás. Mert az univerzum hatalmas örvény, amiben csak kavargó porszemek vagyunk, táncot járunk, elmúlunk.
Az űrgárdisták mindig is a legnagyobb királyok, az elit, az ember feletti ember kivetülései. Militarista sci-fi ez a javából, kevert műfaj, kevert hangulat egy kevert világban. Aki bírja a kicsit émelyítő dolgokat, annak első osztály, aki nem az ne erőltesse.


Dan Abnett: Én vagyok a Mészáros

Dan Abnett: Én vagyok a Mészáros

A harminckettedik évezredben járunk, a Birodalomban béke uralkodik. A Káoszt szolgáló Áruló Légiók tettei távoli emlékek csupán, az emberiséget régóta gyötrő, megannyi idegen fajt pedig féken tartják az űrgárdisták. Mikor az egyik ilyen xeno faj ellen indított irtóhadjárat során nagy erőket vonnak össze Ardamantua világára, a Birodalmi Öklök több mint ezer év után először hagyják el a Terra falait. Ekkor azonban egy másik, még veszedelmesebb ellenség sújt le, s lehet, hogy még Rogal Dorn hősies fiai is tehetetlennek bizonyulnak vele szemben.

A Bestia felemelkedett… és hatalmas.

Hirdetés