vollys értékelése


>!
vollys
Anne Frasier: A testolvasó

Érdekes, olvasmányos könyv. A könyv azzal indul, hogy Jude kiszabadul elrablójától, de ezt követően átugrunk néhány hónapot, amire kíváncsi lettem volna. Hiányérzetem volt azzal kapcsolatban, hogy elmarad annak bemutatása, hogyan alkalmazkodik újra a világhoz, melybe visszacsöppen. Ezek az elemek fontosak, mert hiteles hátterét adják a történetnek, pl. A Hajszál híján normális vagy A megsebzett lelkek c. könyvekben ezt nagyon ügyesen megteszik a szerzők.Ha ettől elvonatkoztatok, akkor tetszett a történet. Érdekes volt Jude és Uriah kapcsolatának alakulása, beszélgetéseik, beszólásaik. :) Maga a krimi is élvezhető volt.


Anne Frasier: A testolvasó

Anne Frasier: A testolvasó

A halottak arcán ott a történetük.

Jude Fontaine nyomozót három évig tartották fogva egy földalatti cellában, az egyetlen kapcsolata a külvilággal a fogvatartója volt, az ő arcvonásainak olvasása adott értelmet az életének. Az tartotta életben, hogy megtanulta mit jelent a férfi minden egyes ránca, mozdulata, a tekintetén átfutó gondolata.

A magány és a kínzás után Jude-ot az igazság utáni vágy hajtja – valamint az a fantasztikus képessége, amellyel képes nem csak az élők, de a holtak testéről is olvasni. A kollégák hezitálása ellenére Jude visszatér a gyilkosságiakhoz, és miközben új társa, Uriah Ashby nyomozó is kételkedik az alkalmasságában, sőt a férfinek is megvannak a maga titkai. Ám amikor egy sorozatgyilkos fiatal lányokra kezd vadászni, a nyomozók kénytelenek együttműködni, hogy megállítsák a veszélyes őrültet, mielőtt újból lecsap.

Az őrülteket pedig senki nem ismeri annyira, mint Jude.

Hirdetés