Habók P értékelése


>!
Habók P
Joanne Harris: Szent bolondok

Harris mindig meg tud lepni a témaválasztásaival. Ezúttal a hugenották korába visz el – noha a történelem csak néhány mondattal szerepel, hiszen ez a történet igazából bármikor játszódhatna. Minden korban vannak vándorok és vannak világtól önként vagy kényszerből elzárt/elszigetelt közösségek – ezúttal cirkusz és kolostor. És mindig van néhány megvezethető bigott ember, akit sokan követnek, ha ezt egy szélhámos használni tudja.. bármikor kialakulhatnak szörnyű helyzetek.


Joanne Harris: Szent bolondok

Joanne Harris: Szent bolondok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Csokoládé, a Szederbor, az Ötnegyed narancs, a Partvidékiek és A francia konyha világhírű szerzője ezúttal időutazásra indul a tizenhetedik századi Franciaországba, a boszorkányperek, a királygyilkosság és a vallási téboly hazájába.

Juliette-et, a Szárnyas Asszony néven ismert kötéltáncosnőt körülményei arra kényszerítik, hogy kislányával, Fleurrel együtt Sainte Marie-de-la-Mer isten háta mögötti apátságában keressen menedéket, ahol Auguste nővérként éldegél a jólelkű apátnő gyámsága alatt. Ám rövidesen új szelek fújnak: IV. Henrik meggyilkolása hatalmas zűrzavart idéz elő Franciaországban.
Az apátnő halála után megérkezik Isabelle, az új rendfőnöknő, és Juliette meg az apátság békés élete szintén felbolydul. Mert a jövevény egy korrupt nemesi család tizenkét esztendős gyermeke. Isabelle ráadásul Juliette múltjának egyik kísértetét is magával hozza, aki papnak álcázza magát, és akitől Juliette jó okkal retteg…

Hirdetés