Nyctea P értékelése


>!
Nyctea P
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Költői kérdés: miért van egy közepes minőségű könyvnek csábító címe és meseszép borítója?…
Könnyed kikapcsolódást vártam, amit talán meg is kaptam volna, ha el tudok vonatkoztatni a darabos stílustól. De nem tudtam. Különösen a párbeszédek idegesítettek. Nem tudom, hogy a fordítás hibája-e, vagy az eredeti szöveg is ilyen volt, de nagyon „mű” hatása volt ezeknek a mondatoknak, emberek így egymással nem beszélnek… A történet egyébként aranyos lett volna, bár eléggé kiszámíthatóak voltak a fordulatok, a szerelmi szálak pedig kissé összecsapottak. Sitty-sutty felejtődtek el régi szerelmek és jöttek újak… De legalább a fagyik nyálcsorgatóak voltak. :)


Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Amikor Imogen és Anna váratlanul megörökli Vivien nagyi fagylaltozóját, fenekestől felfordul az életük. A brightoni boltocska lent van ugyan a tengerparton, de minden bája ellenére kétségbeejtően kevés a vendég. Ha a testvérpár nem változtat gyorsan a dolgok állásán, örökre elveszíthetik nagyanyjuk örökségét.
A nyár közeledtével Imogen és Anna azt tervezi, hogy visszaállítják Vivien néhai dicsfényét. Ahelyett, hogy eladnák a boltot, inkább kitanulják a szakmát, hogy a fagylaltbolt a déli part ínyenceinek legújabb kedvencévé válhasson.
Amíg Imogen vigyáz a boltra, nővére Olaszországba utazik, egy ínyenc fagylaltkészítő tanfolyamra. Ám ahogy Anna vállvetve dolgozik együtt a szakma legjobb cukrászaival, rájön, hogy a szerelem még a legváratlanabb helyen is rátalálhat…

Hirdetés