Mercigirl értékelése


>!
Mercigirl
Ella Steel: Sors-Döntő

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Az emberben mindig benne van a félsz, amikor egy első könyves szerző könyvét veszi a kezébe, hiszen nem tudja, hogy mire számítson, s hiába olvassuk el molyon az idézeteket vagy esetleg az értékeléseket, az is lehet, hogy bennünk éppen az ellenkezőjét váltja ki, mint a nagy imádat. Éppen ezért vagyok gondban a könyvvel, ezért vannak kétes érzéseim a történetet illetően. Mert ahogy végig néztem a molyos véleményeket, mindenki csupa jót mondott róla, hogy mennyire szerették, hogy milyen jó könyv, de én nem érzem ezt a nagy extázis. Sőt a kb az utolsó száz oldal már elég nyögve nyelősen ment, és azt számoltam, hogy hány oldal van még hátra, egyszerűen azt vártam, hogy végre befejezzem a könyvet.
Az elején még tetszett is, bár Haley viselkedése elég gyerekesként hatott, mikor az apja elmondta, hogy hol kell töltenie a nyári gyakorlatát. Itt kicsit megijedtem, hogy a későbbiekben sem egy egyetemistához hű karaktert fogok viszont látni.
Azonban, ha már az apját szóba hoztam, megemlítenék a szakmájával kapcsolatban egy fontos dolgot, ami nagyon szúrta a szemem, és szó nélkül nem tudok elmenni mellette.
„Abban a pillanatban döntöttem el, hogy az erőmet és kitartásomat nem arra szeretném fordítani, hogy megmentsek valakit a börtöntől, vagy éppen odajuttasam azt, aki megérdemli.”
Itt egyértelműen büntető ügyekben lévő ügyvédről van szó, akinek az a feladata, hogy a legjobb tudása szerint védi a terheltet, nem pedig börtönbe juttatja. Mivel az ügyész emel vádat ellene, ő képviseli a vádat, neki a célja az, hogy az elkövetőt felelősségre vonják a tettéért. S ha ezért börtönbüntetés jár, akkor a bíró kiszabja rá. Röviden: az ügyvéd sose fogja börtönbe juttatni az általa védett személyt, még akkor sem, ha ő bevallja neki, hogy ő ölte meg, mert köti az ügyvédi titoktartás, és ennek az információnak a birtokában is védenie kell az ügyfelét.
De így jobban végig gondolva a történetet, több dolog volt, ami nem tetszett benne.
Az első, ami egyből szemet szúrt, ahogy az elején beszélt a húgával Haley. Értem én, hogy ő a nővére, neki kell megvédenie, de szerintem máshogy is elmondhatta volna neki a „ne add oda az első szembe jövő szexi pasinak a szüzességed” dolgot. S ha már ennél tartok, meg kell jegyeznem, hogy mikor a srác megjelenik, és váltig állítja, hogy tud rá várni, mégis szinte azonnal elcsábul, és lefekszik vele. Tapsoljuk meg az „én tudok várni rád” érdemrend új tagját.
De vissza is térek Haley es Evan szálra. Itt megint meg kell azt jegyeznem, hogy ilyen a valóságban nincs, hogy pusztán sms váltások közepette egymásba szeretnek úgy, hogy sose látták a másikat. Mert bármennyire is közhelyesen hangzik: a külső megfog, a belső megtart. Haley a netnek hála tudhatja Evan kinézetét, de a srác nem.
Amikor Haley először felszáll a buszra, és Larry meg Jake poénkodik, hogy adja kölcsön nekik a csajt, Evan egyből azzal jön, hogy szétveri őket, ha hozzáérnek. Pedig ők elvileg barátok, egy külön családot képez a banda. Azt se hagyjam ki, hogy kb egy hetes ismeretség után máris ágyba bújnak egymással. A vibrálás meg lehet az emberek között, de ilyen gyorsan nem alakul ki szerelem, és három hónap után senki se kéri meg a másik kezét. Ahogy egy tizenhat éves lány se tervezi az esküvőjét, mert teherbe esett.
Én a fülszöveget olvasva teljesen mást vártam. Talán egy Stage Dive sorozathoz hasonló könyvre számítottam, mert ugyan ki ne szeretné a hírhedt rocksztárokat?
A borító sem nyerte el a tetszésemet. Egyrészt ha borítóra nézek, biztosan nem vettem volna meg a könyvet, másrészt Evan úgy néz ki rajta, mint egy üzletember, s nem pedig egy rockbanda dobosa, frontembere. Egy rocksztár külső más, a Stage Dive sorozat borítóin egyből visszaköszönnek azok a jegyek.
A könyvben megjelenő zenék tetszettek, és az írónő stílusa is könnyed. Nekem a többséggel szemben nem nyerte el a tetszésemet, de hát ugye ízlések és pofonok.

5 hozzászólás

Ella Steel: Sors-Döntő

Ella Steel: Sors-Döntő

Evan Keller egy feltörekvő rockbanda tagja, akinek meghiúsulni látszanak az álmai.
A teher, ami a vállát nyomja már túl sok neki. Segítséget kell kérnie, de ezt nem teheti meg nyíltan, mert az csak tovább rontana a helyzeten. Vajon megtalálja a megfelelő embert?
Haley Benett egy elszánt, makacs, fiatal nő, aki bizonyítani akarja leendő hivatása iránti elkötelezettségét.
Egy hétköznapi történet, egy nem hétköznapi szerelemről. Egy kapcsolat, ami már az első személyes találkozó előtt elmélyül.
Két szív és egy nagy szerelem.
Vajon az egymás iránt érzett szerelmük elég erős ahhoz, hogy legyőzze az élet által eléjük sodort akadályokat? Megismerhetjük félelmeiket, küzdelmüket, kitartásukat és egymásba vetett bizalmukat.
Ebben a történetben bármi megtörténhet, hisz a sorsunkról mi magunk döntünk.

Hirdetés