termannzsuzsa értékelése


>!
termannzsuzsa
Eleanor Moran: Titok

A könyv igazi lélekbúvár típus, nemcsak mert pszichoterápia van a központjában, hanem mert az olvasóban is elindítja egy kicsit ezt a folyamatot: elkezdünk gondolkozni a saját múltunkon, gyerekkorunkon, a saját szellemeink is előbújhatnak, ami akarjuk vagy sem, mindenkit kísértenek. A főszereplő gyermekpszichológus, Mia és a kezeltje, Gemma problémái párhuzamosak, és nehéz megmondani, hogy segítik-e majd egymást így, vagy inkább csak súlyosbítják a bajokat. Hogyan tudnak megbirkózni egymással, a kötődés és a bizalmatlanság között egyensúlyozva, egymást eltaszítva és ugyanakkor vonzva is.
A bőr alá, a gondolatok közé férkőzik a könyv, nem lehet csak becsukni és letenni, kísért tovább, de ez nem baj, sőt ez talán egy igazán jó könyv egyik ismérve. A párkapcsolatok, a gyermeki és szülői mivoltunk egyaránt pellengérre kerül ebben a történetben, sokszor olvastam könnyes szemmel, de lehet én vagyok túlérzékeny. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a lélekboncolgató történeteket.


Eleanor Moran: Titok

Eleanor Moran: Titok

Mia fiatal, sikeres gyermek-pszichoterapeuta, karrierje felfelé ível, magánélete kiegyensúlyozott. Ám amikor betoppan hozzá egy tizenhárom éves lány, Gemma, kísérteni kezd a múlt.
Gemma apjának nyoma veszett. A rendőrség teljes erőbedobással keresi, mivel erős a gyanú, hogy a férfi érintett egy sötét bűnügyben. Gemma volt az utolsó, aki látta az apját eltűnése előtt. A rendőrség próbál nyomást gyakorolni a pszichológusnőre, hogy szedjen ki minél több információt a lányból.
Gemma zárkózott, dacos személyisége komoly erkölcsi dilemma elé állítja Miát. Hogyan tudna segíteni a lelkileg sérült kislányon, ugyanakkor előrébb vinni a nyomozást, anélkül, hogy elárulná Gemmát?
Mindketten sötét titkokat rejtegetnek. Szükségük van egymásra, hogy ne roppanjanak össze. Vajon megtanulnak bízni egymásban, mielőtt még túl késő lenne?

Hirdetés