vyvienne P értékelése


>!
vyvienne P
Amy Gentry: Ki ez a lány?

Sok hasonló könyvvel találkoztam már ahol szintén gyerekek tűntek el, úgy gondoltam ez már kicsit elcsépelt téma, de mégis beszereztem a Ki ez a lány?-t. Elég izgalmasnak ígérkezett az elején. Az alaptörténet teljesen jó volt, de sokszor azt sem tudtam, hogy ki a francról írnak, amikor nem az anya szemszögéből láttuk a dolgokat. Ez mondjuk még jó is lehetett volna, tetszett, hogy visszafelé halad az időben, nem a megszokott módon, de amikor látjuk, hogy egy 13 éves lány fejében járunk és az ő szemszögéből írja le az író a történetet akkor könyörgöm ne tegye tele olyan mondatokkal amit még érteni sem lehet. Egy 13 éves lány akár milyen hányatott sorsa is van és sok minden történt vele, nem fogalmaz így… Amúgy a végére elég jól összeállt a történet. Csak a zagyvaság miatt vontam le egy csillagot.


Amy Gentry: Ki ez a lány?

Amy Gentry: Ki ez a lány?

Retteghet-e egy szülő jobban bármitől, mint hogy eltűnik a gyereke?
A houstoni Whitaker-Davalos házaspár számára ez a rémálom válik valósággá, amikor egy hajnalon Julie-t, a tizenhárom éves lányukat elviszi a házukból egy ismeretlen férfi. Az egyetlen szemtanú Julie húga, aki a félelemtől dermedten lapult egy szekrény mélyén.
Nyolc év elteltével, egy májusi kora estén becsöngetnek a házba. A küszöbön egy fiatal nő áll, aki azt állítja magáról, hogy ő Julie.
Ámde Anna Davalosban rettenetes gyanú ébred, amikor felfedezi, hogy néhány részlet hibádzik Julie történetében…
De akkor ki ez a nő?
És mit akar a családtól?
A fiatal chicagói újságíró, Amy Gentry bemutatkozó thrillerét nagy siker fogadta, a könyv jogait 18 országban adták el.

„Az év egyik legjobban várt thrillere.” (New York Times)
„A végén már a saját családod múltjában sem leszel biztos.” (Entertainment Weekly)
„Tökéletes fordulat a végén!” (Kirkus Reviews)

Hirdetés