Gazella  értékelése


>!
Gazella 
Juliette Benzoni: Ravaillac kése

Ez a rész nem tetszett annyira, mint az első, de az vitt tovább, hogy érdekelt, mi lesz a vége. Összességében tetszett a történet, de ebben a kötetben már kicsit úgy éreztem, hogy az írónő tolla beelragadt egy rózsaszín trutyiba, ami flitterrel van megszórva, és néha ebben csúszkál – hogy elég plasztikus legyek. :-DD Na jó, azért ennyire nem volt rossz, csak én vagyok az ilyesmihez túl… cinikus? Aztán még az egyik nagy fordulat se jött be, szerintem az ilyesmit már nagyon elcsépelték és elég fantáziátlan megoldás, hát még az, ahogy ez az állapot visszafordul. A vége is elég hirtelen jött el, de addigra már nem bántam, csak legyen vége.


Juliette Benzoni: Ravaillac kése

Juliette Benzoni: Ravaillac kése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lorenza újabb esküvőre készülődik, amelyet a vészjósló fenyegetés ellenére ezúttal meg is tartanak. A vigasságot még a király furcsa üzenete sem zavarja meg, pedig az ifjú házasok csak most ébrednek rá, hogy egymás karjaiban fogják megtalálni a boldogságot. Néhány rövid, szerelemmel töltött nap után azonban el kell válniuk, mert Henrik bizalmas feladattal bízza meg az újdonsült férjet. A csapodárságáról híres király el akarja raboltatni legújabb szenvedélyének tárgyát, akit férje elrejtett a fékezhetetlen vágyú uralkodó elől… Párizsban eközben Medici Mária királynévá koronázására készülnek, amire a feleségétől elhidegült Henrik csak nagy kegyesen adott engedélyt. Szaporodnak a baljós előjelek, s Lorenza nem sok jóra számít, amikor a sors ismét az útjába sodor egy titokzatos, zöld ruhás, vörös hajú férfit, akit egykor már látott valahol…
A szerző a második kötetre is jócskán tartogat meglepetéseket, és mi olvasók végigizgulhatjuk, hogy a politikai játszmák, intrikák és a nagyúri szeszélyek megkímélik-e hőseink boldogságát.

Hirdetés