felícia97 értékelése


>!
felícia97
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Hú,nem is tudom hol kezdjem így hirtelen… :) Ez a könyv meglepetés volt több szempontból is.Egyrészt sokkal másabb történetre számítottam,ám végül az is meglepett hogy a végére mennyire megszerettem ezt a könyvet.Nem ez a legjobb történet,amit ebben a kategóriában olvastam(a hamis herceg trilógia még mindig verhetetlen nálam)de ahogy fentebb is említettem kifejezetten tetszett,és bőven van potenciál Jeff Wheeler könyvében.Érdekes volt,hogy a sztori főszereplője egy meglehetősen hallgatag és visszahúzódó 8 éves fiú,de aztán ahogy haladtunk előre kimondottan belerázódtam a felállásba.Owen apja és családja árulásának köszönhetően gyakorlatilag a király fogja lesz,élete pedig tulajdonképpen hajszálon múlik.A fiúnak meg kell tanulnia túlélni ebben a kegyetlen és cselszövésekkel teli világban,ahol sohasem tudhatja mi vár rá a következő nap.Az ő fejlődését követhetjük nyomon,azt hogy hogyan mentheti meg családját és saját magát.Ugyanakkor Owen nincs egyedül,mert sok láthatatlan barát segíti titokban,és közülük is a legkiemelkedőbb a volt királyné méregkeverője. Ankarette rendkívül érdekes és szimpatikus karakter volt:ravasz és eszes,ugyanakkor kedves és érző lelkületű,szóval nem meglepő módon ő lett a kedvenc szereplőm.Kedves volt számomra a hercegnő,a konyhai személyzet,és bizony még a haspók kémet Mancinit sikerült megkedvelni. Elysabeth Victoria Mortimer is szimpatikus volt(néha talán már túl cserfes is :D) de szerintem ő majd a folytatásokban kap nagyobb szerepet.Owen ugye szintén említésre méltó,bár én azért az éreztem,hogy teljesen kibontakozni neki sem sikerült, hiába ő a főszereplő,de úgy hiszem ez még nyilván változni fog.Szóval összességében kimondottan tetszett a történet,főleg miután a kezdeti felvezetés után beindulnak az események,úgyhogy a végére szépen feltornázta magát Owen Kiskaddon és a története :) Az pedig az én szempontomból külön piros pont az írónak,hogy történelmi események és személyek inspirálták abban hogy megszülethessen ez a könyv. Biztos kíváncsi leszek a folytatásra. :)


Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Egy fiúból férfi lesz – és nagyszerű ember.

Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével.

Owen a király kémeit elkerülve és szövetségeseket keresve igyekszik túlélni a mindennapokat Királyforrás udvarában. Amikor azonban újabb bizonyíték derül ki apja árulásáról, és a sorsa megpecsételődni látszik, a fiúnak különleges eszközökre van szüksége. Meg kell mutatnia a bosszúszomjas királynak, hogy élve igenis nagyobb hasznát veheti. Az elkeseredett próbálkozásban pedig csakis egyvalaki lehet a segítségére: egy titokzatos nő, akinek valóban hatalma van élet, halál és sors felett.

Hirdetés