Evelena értékelése


>!
Evelena
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Egyszerűen tökéletesen kivitelezett második és egyben befejező rész.
Végig tudja tartani azt az izgalmat és feszültségkeltést, amivel a könyv egy percre szóló letétele is kínokat okoz az olvasónak. A kezdeti bujkálás árnyoldalaitól a végső szembeszállásig remekel az írónő. Tetszett, hogy Celestine mindig választhatná a könnyebbik utat, menthetné a saját bőrét (ebben a könyveben több értelemben is :( ), viszont mégsem akarja, mindenkin segíteni akar, bármit is kell elviselnie érte. Kifejezhetetlenül csodálom őt az erejéért és bátorságáért. Ahogy a családjának, úgy nekem is többször könnyeket csalt a szemembe a tetteivel, a szavaival.
Carricknek végre több jut egy mondatnál! Hát nem mesés? Annyira szerettem volna jobban megismerni, és sikerült is. A korábbiaknál is jobban megkedveltem.
Artban negatívan és pozitívan is csalódtam, mire megláttam ki ő, mit is akar valójában.
Celestine ügyvédjének megszólalásai legtöbbször mosolyra, nevetésre adtak okot ebben a zűrös világban, hálás voltam a humoráért.
Crevantól csak undorodni tudok, ha már a neve elhangzik, kiráz a hideg. Jaj…
Elkeserítő ez a kirekesztő világ, amiben élnek a könyvben.
Mindenképpen szükség van a változásra. talán éppen egy fiatal és okos lány képében érkezik a megoldás.
Nagyon jó könyv, éppen úgy, mint az előző része. :)


Cecelia Ahern: A Tökéletes

Cecelia Ahern: A Tökéletes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A társadalom, melyben Celestine North él, tökéletességet vár el tagjaitól. Azzal, hogy az erkölcsi vizsgálóbizottság Vétkesnek ítélte a lányt, megfosztotta őt alapvető jogaitól, és darabjaira zúzta szét egész eddigi életét. Amióta pedig Crevan bíró úr első számú közellenségnek nyilvánította, Celestine menekülni kényszerül egyetlen bizalmasával, Carrickkel. Óva őrzi nagy titkát, amellyel talán romba dönthetné az egész Vétkes-rendszert, és amely miatt már így is számtalan ember tűnt el nyomtalanul.

A csatában Crevan bíró úr áll nyerésre, és Celestine-nek fogytán az ideje, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. Döntenie kell, hogy magát menti-e, vagy önmagát feláldozva az összes Vétkest. Vajon be tudja-e bizonyítani, hogy az ember nem tökéletes lény, és olykor tévedhet?

Hirdetés