valencica7 értékelése


>!
valencica7
Dan Brown: Origin

Annyira, de annyira vártam ezt a könyvet! Na nem csak azért, mert új Dan Brown könyv, és imádom Langdont, hanem mert a helyszíne Spanyolország és imáááádok mindent, ami spanyol. Annyira jók voltak a helyszínek és a leírásuk, hogy ha nem lett volna semmilyen cselekmény a könyvben, nekem akkor is tetszett volna. (Ráadásul pont az első helyszín az a város, ahol idén nyáron voltam!) A második Easter Egg pedig Budapest és a magyar szereplő. Hát majdnem dobtam egy hátast. :) A legviccesebb, amikor Dan Brown szokásos írói stílusa szerint belop egy-egy idegen szót az adott környezetbe. Hát a magyar szavakat amikor megláttam, akkora vigyor lett a fejemen. :) (Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy a magyar fordításban ennek lesz-e/lehet-e bármilyen nyoma…) Na és a harmadik dolog, hogy informatikus vagyok, így Edmond Kirsch tech őrülete nem kicsit tetszett :) Szóval igen, ezek miatt imádtam a könyvet.

Viszont a történet maga most szerintem lassan folyt, vagy legalábbis nem gyorsan. Nem volt annyira izgalmas, mint az előző regények, és egy-két fordulat kifejezetten kiszámítható volt. Kivéve az utolsó csavart, spoiler, na az vitte az egészet, és megbocsátottam azokat, amik nem jöttek be.

Kellett persze egy csinos és okos női segéd Langdon mellé megint, spoiler… ami kicsit uncsi már. Ami még plusz csalódás volt, hogy az Infernóban történtekről egy szó sem esik, olyan, mintha teljesen különálló sztori lett volna.

A negatívumok ellenére tetszett nagyon, szerintem elolvasom magyarul is majd, ha megjelenik.

Elsőnek írtam szöveges értékelést egy könyvről, YAY! :D

2 hozzászólás

Dan Brown: Origin

Dan Brown: Origin

In keeping with his trademark style, Dan Brown, author of The Da Vinci Code and Inferno, interweaves codes, science, religion, history, art, and architecture into this new novel. Origin thrusts Harvard symbologist Robert Langdon into the dangerous intersection of humankind’s two most enduring questions, and the earthshaking discovery that will answer them.

Hirdetés