pveronika értékelése


>!
pveronika 
Alessandra Torre: Moonshot

Nem is tudom, kicsit kusza volt ez a történet, és egyáltalán nem az volt, amire számítottam, de mégsem mondanám rossznak. Valahogy kicsit fura a kapcsolatom ezzel az írónővel, mert a stílusában van valami, ami egyszerűen nem tud megfogni, és a karakterei sem annyira szerethetőek, viszont az nagyon tetszik, hogy egyediek a könyvei, ezért mindig adok neki egy esélyt.
Ebben a könyvében is volt minden, amit csak el lehet képzelni: tiltott szerelem, krimi, fordulatok, spoiler és persze baseball. És bár emiatt talán egy kicsit néhol túl soknak érződött ez a zűrzavar, nekem mégis tetszett.

Ty csupán 7 éves, amikor elveszíti az édesanyját. Ezt követően az apja veszi magához, aki a Yankees csapat egyik tagja. Innentől kezdve pedig Ty életét is a baseball jelenti, és egy idő után ő lesz a csapat egyik labdasegédje. A lány élete akkor vesz ismét fordulatot, mikor 17 éves korában a híres-hírhedt baseballjátékos Chase Stern a Yankees-hez igazol. Ty ezer éve plátói érzéseket táplál a rosszfiú-baseballsztár iránt, és bár csupán 5 év van közöttük, mégis tudja, hogy érzéseinek plátóinak is kell maradnia. Azonban a lány 17 éves szíve megállíthatatlanul dübörög a fiú iránt, és miután Chase is szemet vet a lányra, a kettejük közötti kémia megfékezhetetlennek bizonyul. Titokban kapcsolatba kezdenek, és Ty kedvéért még Chase is képes maga mögött hagyni régi énjét. Azonban történik valami, ami hirtelen mindent megváltoztat, majd a történet 4 év múlva folytatódik….

Bár nekem Chase kivételével nem sikerült annyira megkedvelnem a szereplőket, azt imádtam, hogy Ty mennyire elhivatott és szenvedélyes a baseball iránt, és tetszett, hogy a játék minden pillanatban ott volt a könyvben. Azonban a szereplők döntései gyakran frusztráltak, és úgy érzem, hogy szimpla kommunikációval sok minden egyszerűen megoldódhatott volna. A történetben szereplő krimi szál érdekes volt, de nagyon sokáig nem láttam át, hogy ez miként fog kapcsolódni a történethez. Őszintén szólva meglepett a könyv vége, úgyhogy ez egy plusz pont az írónőnek, mert nekem teljesen más elméletem volt a végkimenetellel kapcsolatban.

Összességében volt a történetben valami furcsa, de egyedi volt, és tetszett. Én mindenképpen ajánlom, különösképpen azoknak, akik szeretik az írónő stílusát, de azoknak is, akik mint én, csak barátkozni szeretnének vele. :)


Alessandra Torre: Moonshot

Alessandra Torre: Moonshot

From New York Times Bestseller Alessandra Torre….

Baseball Gods. There have been a handful of them, men whose bats and gloves are gold. Men who are blessed in unfair ways. My father is one of those men. I’ve been right by his side through Dallas, then Detroit, and now, New York. We’ve worn blue and white for seven years. For over a thousand games I’ve been the lone girl on their buses, their jet, their dugout.

Then Chase Stern was traded in. A new god, one I’d worshipped from afar since the day he was drafted. Already a legend, as much for his off-field behavior as his batting average.

I should have stayed away. I should have known better.

Gods crush the hearts of mortals like me.

Hirdetés