Sippancs P értékelése


>!
Sippancs P
Saroo Brierley: Oroszlán

Nagyobb a füstje, mint a lángja – leginkább ezzel tudnám jellemezni a könyvet.

Nem mondom, hogy rossz volt, mert nem volt az. Csak a borító és a reklámok alapján én valami teljesen másra, kicsit bensőségesebb, érzelmesebb történetre számítottam. Persze a maga teljes valójában Saroo története különleges, megható, megrázó és csodálatos, de ahogy ez tálalva van könyv formájában, az túl egysíkú (egyszerű?). Számomra pont a lényeg hiányzott belőle, az érzelmek skálája és mélysége, valamint a párbeszédek, annak viszont nagyon örültem, hogy a könyv végén „valós alakban” is megismertem Saroot és a családját.

Mindezek után a közeljövőben biztos, hogy ráveszem magam a filmre is, mert a trailer alapján ígéretes(ebb)nek tűnik, de előtte még alszok rá párat…


Saroo Brierley: Oroszlán

Saroo Brierley: Oroszlán

Mi történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs? Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán?
Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről.

A könyv alapján készült a többszörös díjnyertes film Nicole Kidman, Rooney Mara és Dev Patel főszereplésével.

Hirdetés