Csöre P értékelése


>!
Csöre P
Marianne de Pierres: Nejlonangyal

Zavarban vagyok.
Egyrészről: van egy többé-kevésbé (inkább kevésbé) kidolgozott cyberpunk világ, nagyjából követhető erővonalakkal, közepesen kidolgozott részletekkel. És van egy történetszál, ami egy örök túlélő csajszi karakterére épít, aki ugyan erős, jók a kapcsolatai, de még ezekkel a tagadhatatlan előnyökkel együtt is valószínűtlenül szerencsés, olyan szinten, ami a történet hitelességét veszélyezteti, főleg, ha figyelembe vesszük az említett szereplő meglehetősen irracionális magatartását.
Mindeközben a történet gördülékeny, a figyelmet fenntartja, folyamatosan löki a meglepetéseket. Érdekes szál a vudu vonal, egy ideig azt gondoltam, hogy ez valami sajátos fantasy – sci-fi keverék spoiler, és úgy érzem, hogy nem is lett tisztázva minden szál ebben a kérdésben.
Bár maga a sztori önmagában is kerek, a szerző kilátásba helyezte a folytatást spoiler.


Marianne de Pierres: Nejlonangyal

Marianne de Pierres: Nejlonangyal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Parrish Plessis képzett testőrnő, apró szépséghibákkal. Példának okáért ideje lenne kezdeni valamit az arany szívével, mert egy napon ez fogja a sírba vinni. És most nagyon úgy tűnik, hogy felvirradt ez a nap.
Mintha nem lenne elég gondja szadista munkaadójával, akitől legfeljebb hullazsákban lehet kilépni, Parrish váratlanul zavaros gyilkossági ügyben találja magát. Bandavezérek, sámánok, dingófiúk, fejvadászok, csúcstechnológiával üzletelő seftesek és rejtélyes hallucinációk elől menekülve próbál túlélni és nyomozni a jövő kegyetlen Ausztráliájában, ahol a média nagyobb tűzerővel bír, mint a katonaság.
A törzsi ellentétek ezúttal komoly háborúval fenyegetik Vivacity megavárosát, ahol a szegények mérgező salakban, a gazdagok magas falak mögött élnek, és Parrish Plessist már az sem vigasztalja, hogy benne lehet a tévében…

Techno-vudu, akció, cyberpunk – nem csak lányoknak.

Hirdetés