Belle_Maundrell  értékelése


>!
Belle_Maundrell
Theresa Révay: A hársak felett az ég

A könyvhéten zsákmányolt zsákbabálnámban volt ez a könyv, magamtól nem hiszem, hgy felfigyeltem volna rá. Ebből következik, hogy nem is tudtam, hogy van előzménye, amíg el nem kezdtem olvasni, és őszintén szólva éreztem is az első rész hiányát.
A szereplők így nem kerültek közel hozzám, Xénia és Max szerelme nem jött át, hiába volt felvázolva nagy vonalakban Őszintén szólva sokszor kifejezetten idegesítettek, és a fiatalabb generációt se zártam a szívembe. Egyedül Lillit és Felixet kedveltem meg, átéreztem a küzdelmüket, ahogy próbálták feldolgozni a múltat és szurkoltam nekik. Lilli és Kurt Eisenschacht(?) jelenete volt nekem az egész könyv csúcspontja. Natasa ezzel szemben egyáltalán nem érdekelt, a végén kapott egy képzeletbeli vállveregetést, amiért kezdett valami értelmeset az életével, de a szeméyes drámája se érintett meg. Egy kőszívű dög vagyok. Bizony. Axel a végére pozitív csalódást okozott, nagyon szurkoltam, hogy ne legyen a kis nácipalántából nagy pszichopata, mert akkor vágtam volna a sarokba a könyvet. Nem csinálok ám ilyeneket.
Ami tetszett, az az, ahogy bemutatja a háború utáni újrakezdést, tuladonképpen mindkét oldalról. Érdekes volt, hogyan birkóznak meg a történelemmel vagy éppen a saját tetteikkel a szereplők, de mint mondottam volt, csak a Lindner testvérek sorsa érdekelt úgy igazán.
Nekem kicsit túl romantikus volt (rossz értelemben), kb. ilyesmire képzelem a Claire Kenneth könyveket amiket soha nem fogok elolvasni, csak gondolom ebben azért több a tartalom. Mindenesetre az orosz dívák és német fényképészek évtizedes szerelmetes története nem nekem való, mindegy, milyen a körítés.

1 hozzászólás

Theresa Révay: A hársak felett az ég

Theresa Révay: A hársak felett az ég

Párizs, a II. világháború vége. A divat fővárosa felszabadult, és lassan ébredezik kényszerű álmából. A harmincas évek legkeresettebb modellje, az orosz származású Xénia Osszolina most mégis a szétbombázott Berlinbe tart, hisz csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: viszont kell látnia Maxot, az egyetlen férfit, aki valaha is megérintette a szívét. A koncentrációs táborból szabadult egykori sztárfotós azonban csak halovány árnyéka önmagának… A romba dőlt városokban már egy újabb nemzedék próbál szembenézni sorsával. Natasa, Xénia lánya rájön, hogy apja a nácikkal kollaborált, és hogy édesanyja születésétől fogva hazudott neki. A Franciaországban bujkáló fiatal testvérpárnak, Lili és Felix Lindnernek pedig az elfogadhatatlant kell elfogadniuk: hogy szüleik és kishúguk meghaltak a gázkamrákban. De vajon mennyi fájdalmat bír elviselni az emberi szív? E New Yorkban, Berlinben és Párizsban játszódó tragikus és hiteles családregényben megelevenednek előttünk a háború utáni korszak komor és mégis reményteljes évei.

Hirdetés