hcs23 értékelése


>!
hcs23 
William Landay: Jacob védelmében

Olvasni itt olyan véleményt is a könyvről, ami azt „nehezményezi”, h a könyv 80%-a tárgyalóteremben játszódik – nekem pont az volt a bajom vele, h nem éreztem így. Kicsit több tárgyalótermet vártam, és abból is az izgalmasabb, fordulatosabb fajtát. A történet szépen haladt előre a perrel együtt, kapunk egy reménytelennek tűnő élethelyzetet, amit az esetleges jogi következmények mellett erkölcsi és morális kérdések tömkelege is megfejel – igencsak jó alapanyagot szolgáltatva a regénynek, amely ha többek szerint lassan is, de én úgy érzem pont a megfelelő tempóban halad a végkifejlet felé. A végefelé bár volt egy kis fordulat, a legvégső „csavar” nem üt olyat, amilyet szeretne, és mint említettem, a tárgyalás sem tartogat semmi különöset, holott sokkal színesebb is lehetett volna. Ettől függetlenül simán olvasható könyv.

3 hozzászólás

William Landay: Jacob védelmében

William Landay: Jacob védelmében

Andy Barber több mint húsz éve megyei helyettes kerületi ügyész. Köztiszteletben álló férfi, szorgalmas munkaerő és boldog családapa. De amikor sokkoló bűncselekmény történik a New England-i kisvárosban, és Andy tizennégy éves fiát vádolják az osztálytársa meggyilkolásával, a férfit teljesen elvakítják az események.

Andy foggal-körömmel próbálja védeni a fiát. Jacob váltig állítja, hogy ártatlan, és Andy hisz neki. Hiszen ez a kötelessége. Ő Jacob apja. De miközben egyre több terhelő bizonyíték és megdöbbentő titok kerül napvilágra, Andy házassága összeomlással fenyeget, a per egyre gyorsabban halad fenyegető végkifejlete felé, és a válságos események tükrében az is kiderül, milyen kevéssé ismeri az apa a fiát, Andy a saját lelkiismeretével is összeütközésbe kerül: hűség és becsület, igazság és hamisság, a mélyen eltemetett múlt és az elképzelhetetlen jövő között őrlődik.
William Landay tökéletes regénye egy válságba került családról szól – izgalmas, karakteres krimi, amely egyben lebilincselő történet bűntudatról, árulásról, és arról, milyen félelmetes sebességgel tud félresiklani az életünk.

Hirdetés