Dia21 értékelése


>!
Dia21
Thomas Cullinan: Csábítás

A regény történetében végtelenül érdekes, hangulatában felhozza a polgárháborút és annak atmoszféráját, karaktereiben nagyon erős és kidolgozott, a cselekmény fordulatokban, titkokban, rejtélyekben gazdag, habár nem egy izgalmakkal teli pszicho-thrillerrel van dolgunk. A Csábítás egy lassan és fokozatosan bekövetkező fejlődést mutat be az emberi viselkedés és gondolkodás terén, amit nem rág az olvasó szájába, hanem hagyja, hogy maga fedezze fel azt.

Részletes értékelésem a regényről és a filmről:
https://konyvek-regenyek-vilaga.blogspot.hu/2017/10/tho…


Thomas Cullinan: Csábítás

Thomas Cullinan: Csábítás

A Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst és Elle Fanning főszereplésével készült, Sofia Coppola által rendezett nagyjátékfilm alapjául szolgáló regény

Javában dúl az amerikai polgárháború. Az északi hadsereg súlyos sebet kapott, fiatal tizedesére félholtan bukkannak rá a virginiai erdőben. A közeli iskolába, Miss Martha Farnsworth Leánynevelő Intézetébe viszik, ahol szinte azonnal szédíteni kezdi a három nőt és az öt tizenéves lányt, akik a kifinomult déli előkelőség eme előretolt bástyáján rekedtek. Szerelmet, félelmet, szánalmat, rajongást egyaránt kivált belőlük, és a szabadságvágytól vezérelve egymás ellen uszítja őket. De miután fény derül az ifjú és kevésbé ifjú hölgyek valódi énjére, a katonát baljós előérzet fogja el, és attól kezdve a kérdés így szól: Kit is szédítettek meg valójában?

Hirdetés