Blue_Nadine P értékelése


>!
Blue_Nadine P
Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Ennek az olvasása nem azért tartott addig, ameddig mert rossz lett volna, vagy bármi bajom lett volna vele, sőt! Rettentően élveztem, és mindig úgy vártam, hogy olvashassak belőle, csak az elmúlt időszakban, amikor úgy voltam vele „na most leülök és befejezem” végül mindig áthúzta valami a számításaimat. De semmi gond, mert így legalább kiélvezhettem a dolgot.
És volt mit! Ugyanis nagyon tetszett! Igazi telitalálat volt nálam, és már most nagyon akarom olvasni a következő részt, úgyhogy inkább bele sem gondolok, hogy igazából mennyi időt kell még arra várnom. T.T
Hihetetlenül élvezetes volt a történetvezetés, a fordulatok folyamatosan fenntartották a figyelmemet és arra késztettek, hogy csak úgy fusson a szemem a sorokon, hogy minél hamarabb megtudjam mi történik a következő oldalon. A szereplők mind jól kidolgozottak voltak, remekül felépítve kis érdekességekkel adagolva. A kapcsolatok szintén, egyáltalán nem voltak felszínesek, vagy papír az egész. Nagyon jól át lehetett látni, hogy egy ilyen területen az emberek hogyan viszonyulnak egymáshoz. A legjobb az volt, hogy senkiről sem lehetett első ránézésre megmondani milyen is igazából. Nem voltak fekete-fehérek. Szinte mindenkit kedveltem, vagy éppen nem kedveltem, úgy ahogy azt kellett. Egyedül csakis a király volt egy érdekes figura… Nagyon nehéz volt megállapítanom, hogy mit is gondoljak róla, mert már a megismerkedés vele is olyan furcsa. Csupa rosszat hallunk róla, meg hát ugye megöleti a főszereplő testvérét büntetésből… és hát ez egy nem szép dolog, nem igaz? Nem is egy kedves ember, mert mindenkit sérteget, ahol tud (bár inkább csipkelődés ez, mint igazi bunkózás, de hát na, akkor is… kellemetlen) és mégis… Ahogy haladunk előre a történetben és látjuk őt a különböző helyzetekben már egészen megkedveltem… Egyszerűen csak nem tudom… Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy a történet előrehaladtával ez hogyan alakul majd. Owen és Severn kapcsolata. (A végén kifejezetten kíváncsi lettem volna, hogy mi jár a király fejében.)
Jaj, ezt viszont ha lehet mondhatjuk hibának… nem tudom, de a lényeg, hogy engem aztán nagyon megkavart fejben. Amikor történeteket mesélnek a királyságról, hogy a történelem során a Ceredigion királyságában mi zajlott le olyan zavaros volt. Rengetegszer váltottak királyt, meg az sem volt számomra tiszta, hogy akkor most ki kinek a kije. A sztorikban mind a három fivér „királyként” van emlegetve, és a többiek szerepelnek a többi történetében…. szóval, ja, találd ki, hogy akkor most melyik melyik. Ha olvassátok szerintem megértitek. (Például csak a végére sikerült felfognom, hogy Dunsworth herceg az Eredur és Severn testvére volt és szintén esélyes a trónra, addig azt hittem ő is a hercegek egyike. Mert vannak sima hercegek is… na, mindegy. Szóval tényleg zavaros volt számomra, de lehet csak én vagyok ilyen húgyagyú.)
Ezt leszámítva egy roppant fordulatos, szórakoztató történet a középkori időben, egy kisfiúról, aki szeretne túlélni. Nagyon ötletes volt, még ez a Forrás, meg a kegyelt dolog is (még ha nekem kicsit vallálosos dolognak is tűnt, de elviseltem, mert inkább fantasy elemként jött le).
Azt pedig külön ki kell emelnem, hogy Elysabeth Victoria Mortimer volt a gyöngyszeme az egész történet – oké, nem, nagyon szerettem Owent is… Szóval nagyon szerettem őket együtt és imádtam, ahogy az ő kapcsolatukat alakította az író. Erről is nagyon várom, hogy hogyan alakul tovább, főleg, ha már kicsit nőnek majd.
Szóval… hol is a következő rész???

4 hozzászólás

Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Egy fiúból férfi lesz – és nagyszerű ember.

Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével.

Owen a király kémeit elkerülve és szövetségeseket keresve igyekszik túlélni a mindennapokat Királyforrás udvarában. Amikor azonban újabb bizonyíték derül ki apja árulásáról, és a sorsa megpecsételődni látszik, a fiúnak különleges eszközökre van szüksége. Meg kell mutatnia a bosszúszomjas királynak, hogy élve igenis nagyobb hasznát veheti. Az elkeseredett próbálkozásban pedig csakis egyvalaki lehet a segítségére: egy titokzatos nő, akinek valóban hatalma van élet, halál és sors felett.

Hirdetés