marcipáncica P értékelése


marcipáncica P>!
Michael J. Sullivan: A Koronatorony

Bíztam Sullivanben, hogy jó lesz ez a kötet is, de azt azért nem gondoltam volna, hogy ténylegesen egyhuzamban végig is olvasom az egészet, mert annyira, aztán mégis. Lebilincselő, szórakoztató, színvonalas, magával hozza a Riyria-krónikák minden pozitívumát, és talán még csiszolódott is kicsit azóta, szinte (szinte, mert beleköthetnék egy-két apróságba) tökéletes könyv.
Beleesnek írók – kiváltképp sokkötetes fantasy írók – abba a hibába, hogy nem tudják mikor volt már elég az általuk megalkotott világból és szereplőkből, de itt egy percig sem éreztem azt, hogy újrahasznosított ötletek átcsomagolását olvasnám csak, teljesen önálló létjogosultságú, fantasy (bár ez a kötet elég minimális tárja még csak föl a fantasztikumokat) kalandregényt kaptam, aminek minden sorát élmény olvasni. Az elejtett utalások, a háttérben futó összefüggések, amik az eredeti sorozatot már olvasóknak csemegét nyújtanak, nem telepednek rá a könyvre, egy újonc olvasó sem érezheti úgy magát, hogy valamiből kihagyták.
Hadrian és Royce megismerkedéséhez ugrunk vissza az időben, egy olyan történethez, amit a veterán olvasók már régóta vártak, eközben párhuzamosan pedig Gwen önerőből véghezvitt, már-már csodálatos kitörését és felemelkedést a zsarnoksággal és tragédiákkal átszőtt nyomorból is végig kísérhetjük, és mindkét történetszál folyamatosan olyan fordulaton pörög, hogy egy percre sem ül le, végig odabilincseli az olvasót, és közben az érzelmek hullámvasútján is megfuttatja párszor. 20 oldalon belül nevettem fel hangosan, sírtam el magam szinte, örvendeztem sikereken majd vágtam majdnem földhöz a könyvet mérgemben, annyira jól eltalálta Sullivan, hogy éppen mihez folyamodjon az érdeklődés maximálás fenntartásához. A végére pedig kaptunk egy extra kis csavart is, hogy mindenki elégedetten távozzon.
A párbeszédek zseniálisak, a humoros részek szórakoztatóak, de nem elcsépeltek, a karakterek rendkívül szerethetőek (jó, nyilván én úgy kezdtem már bele, hogy régi barátokhoz térek vissza), a csatajelenetek jól megkomponáltak, a könyv csúcspontját jelentő tolvajakció pedig olyan heves és feszes volt, hogy még úgy is izgultam, hogy tudtam semmi baj nem érhet itt senkit. Mindez piszkosul élvezetes elmesélésben, sallang nélkül.


Michael J. Sullivan: A Koronatorony

2.970 FtRégikönyvek.hu ·
3.495 Ft –15%
2.971 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.495 Ft –15%
2.971 FtLíra ·
3.495 Ft –15%
2.971 FtSzukits ·
3.495 Ft –15%
2.176 Ftálomgyár könyvesboltok ·
2.290 Ft –5%
3.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Michael J. Sullivan: A Koronatorony

KÉT EMBER, AKIK KI NEM ÁLLHATJÁK EGYMÁST.
EGY LEHETETLEN KÜLDETÉS.
LEGENDA SZÜLETIK.

A kiégett harcos, Hadrian Blackwater, akinek már nincs semmi, amiért küzdhetne, társul Royce Melbornnal, a bérgyilkos tolvajjal, akinek már nincs semmije, amit elveszíthetne. Együtt kell ellopniuk egy kincset, amelyet úgy hírlik, lehetetlen meglovasítani… Ugyanis magába a Koronatoronyba zárták el.
A Koronatorony pedig a valaha épített legnagyobb erődítmény utolsó, közismerten bevehetetlen maradványa, amelyben a birodalom legmohóbban áhított értékeit őrzik. De a megrendelőnek, az öreg varázslónak nem aranyra vagy ékszerre fáj a foga, és ha sikerül rávennie hőseinket, hogy a munka befejezéséig ne végezzenek egymással, akár még legendás csapat is válhat belőlük. Ki tudja? Talán még a lehetetlenre is képesek lesznek.

A Riyria – A kezdetek a nagy sikerű fantasysorozat, a Riyria-krónikák előzménytörténetét meséli el. A Koronatorony önállóan is élvezhető, kerek történet.