kávésbögre P értékelése


>!
kávésbögre P
Ruby Wax: Mindfulness-kalauz

Ruby Wax: Mindfulness-kalauz Tudatos jelenlét az agyonhajszolt elmének

Ruby Wax stílusa szerintem egészen lehengerlő: néha a metrón is hangosan felkuncogtam, olyan jókat derültem a személyes részeken. Alapvetően érdekes volt, még kedvet is kaptam megcsinálni a 6 hetes tréninget (nem, azóta sem kezdtem el), viszont a vége fele úgy éreztem, újra és újra ismétli önmagát – ezért az egy csillag levonás. Továbbá a kisgyerekes rész számomra borzasztó unalmas volt, de talán csak azért, mert nem én voltam a célközönség. Örülök, hogy megvan a polcomon, vissza fogok még térni hozzá a későbbiekben.

2 hozzászólás

Ruby Wax: Mindfulness-kalauz

Ruby Wax: Mindfulness-kalauz

Száz éve még senki sem halt bele a stresszbe – ezt a fogalmat mi találtuk ki, és hagytuk, hogy mára a stressz irányítsa az életünket. Az evolúció lehetővé teszi, hogy tizenöt centis tűsarkon egyensúlyozzunk, de érzelmileg még mindig a vízi életformák szintjén tengődünk. Ruby Wax szerint ezekre a modern problémákra a mindfulness, azaz a tudatos jelenlét a megoldás, ami nem azt jelenti, hogy egyenes derékkal, törökülésben ülünk egy dombon, és mantrát dúdolunk. A tudatos jelenlét olyasmi, ami mindenkinek hasznára válhat: megtanuljuk észlelni a gondolatainkat és érzéseinket, hogy valóban megélhessük az életet.

A szerző humorista, a tudatos jelenlét alapú kognitív terápia szakértője, a legújabb tudományos eredményekből kiindulva fesztelen, közérthető stílusban mutatja be, miért és hogyan változtassunk az életünkön. Kapcsolatunk javításához, gyerekeink neveléséhez adott tanácsain túl hathetes tudatos jelenlét programját is megismerhetjük.

Hirdetés