mgbrown I értékelése


>!
mgbrown I
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Magam is meglepődtem rajta – mivel nem vagyok már gyerek – de teljesen beszippantott, és csakhamar rá is jöttem, hogy ez nem egy kedves kis mese, hanem egy kifejezetten tanúságos történet idősebb gyerekeknek, úgy is mondhatnám, hogy ifjúsági könyv. A történet nagyon szerethető, és rövidsége ellenére is megállja a helyét; az írónő ilyen szűkös oldalszámok között is képes volt felépíteni egy fantasyvilágot, és még jellemfejlődést is tapasztalhatunk. Általában realisztikus vagyok, de most különösen jólesett a mesékre jellemző cukormázas happy end. A kedvenc karakterem Edmund volt, de belopta magát a szívembe Sir Marcus is. Nagyon szurkoltam neki, hogy kapja meg ő is a maga happy end-jét. Felicia is szeretető karakter, azt pedig egyenesen imádtam, hogy nem egy megmentésre váró hercegnőcske, mint általában a mesékben lenni szokott, hanem egy igazi kemény csaj, aki passzivitás helyett aktívan kiveszi a részét a harcból és a kalandokból. Az írónő egyébként is szeret erős női karakterekkel dolgozni, és hála az égnek, ez itt is megmutatkozott. Egy élvezhető, kedves és könnyen olvasható történethez volt szerencsém, ami nem csak fiataloknak, hanem felnőtteknek is szórakoztató olvasmányélmény lehet. Nem rég fejeztem be, de máris hiányoznak a karakterek, ami azt jelenti, hogy tényleg egy ügyesen megírt történettel és frappánsan megalkotott szereplőkkel volt alkalmam megismerkedni.


Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Vajon meg lehet szelídíteni a sárkányokat?

Felix a leleményes, de álmodozó tolvajlány, Edmund a muzsikus apród és Sir Marcus a magának való lovag azt a feladatot kapják, hogy keressék fel a hosszú ideje szunnyadó sárkányokat, így mentve meg az öt király birodalmát Aerion, a Nagykirály zsarnokságától.

Az út hosszú a sárkányok lakta Tüzes-szirtig, melynek során Felix, Edmund és Sir Marcus megtanulják a barátság, a lovagiasság és bajtársiasság fontosságát is, hisz ezen erények nélkül sosem ismerhetnék meg a sárkányok titkát, és győzhetnék le a Nagykirályt.

Izgalmas, kalandos meseregény főként a 9-14 éves korosztály számára.

Hirdetés