B_Panka értékelése


>!
B_Panka
Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis

Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis Egy híres barátság története

Kicsit izgalmasabb olvasmányra számítottam, de ennek ellenére nagyon jó gondolatokat olvashattam benne. Külön-külön a két író életét is megismerhetjük, illetve hosszan tárgyalja a barátságukat, egymásra hatásukat.
Érdemes azok után olvasni ezt az életrajzi könyvet, hogy már a legfőbb műveket (A Gyűrűk Ura, A szilmarilok, Narnia, Míg arcunk nem lesz, stb.) már elolvastuk, mert leírja a tartalmakat röviden. Vagy akkor azokat a részeket át kell ugrani.
Kedvet kaptam C. S. Lewis ismeretlenebb könyveihez is.
Nagyon jók a kis életképek a fejezetek elején, segít ráhangolódni az azt követő elméleti összegzésekre. Tulajdonképpen Tolkien és Lewis életművének és legfontosabb gondolatainak az összegzése ez a könyv, nagyon jó így egyben olvasni.

2 hozzászólás

Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis

Colin Duriez: Tolkien és C. S. Lewis

A fantasy-műfaj két legsikeresebb szerzője J. R. R. Tolkien és C. S. Lewis negyven éven át voltak közeli barátok. Az Oxfordi Egyetem két fiatal oktatóját a középkori irodalom és az észak-európai mitológia szeretete hozta össze. Lewis megtérésében nagy szerepet játszottak a Tolkiennal folytatott beszélgetések, míg Lewis támogatása nélkül sosem született volna meg az évszázad fantasy-trilógiája, A Gyűrűk Ura. Colin Duriez a két író barátságának elbeszélésével kíséri végig intellektuális és hitbeli fejlődésüket és sorsuk alakulását.

Hirdetés