Annamarie P értékelése


>!
Annamarie P
Gretchen Rubin: Boldogságterv

Gretchen Rubin: Boldogságterv Egy év története, amikor megpróbáltam reggelenként énekelni, rendet tartani a szekrényben, okosan vitatkozni, Arisztotelészt olvasni, és általában véve többet bolondozni

Ennek a könyvnek biztos helye van az életmód könyvek között. Nagyon inspiráló, rendszeralapú, szisztematikus, tele praktikus és hasznos ötletekkel.
Csak ez így nem működik. Nálam biztos nem.
Egy éven át, minden hónapban elolvasni egy fejezetet, a leírtakat átgondolni, alkalmazni, gyakorolni = boldog leszel.
Én nem erre a rugóra járok, de, ha a boldogságos célkitűzést lekaparászom róla, akkor rendben van a dolog. Gretchen Rubin neve egy fogalom. Munkájában végére jár a dolgoknak, humoros, nagyon személyes hangvételű, tehát tényleg igényes, ami sok életmód könyvről sajnos nem mondható el.
Ha csak néha elolvasunk egy fejezetet a könyvből, sokkal többre mehetünk vele, mintha egy éven át erre görcsölünk rá.
Azért ajándéknak még mindig jó ötletnek tartom.


Gretchen Rubin: Boldogságterv

Gretchen Rubin: Boldogságterv

Egy esős délutánon Gretchen Rubin a föld legprózaibb helyén, egy belvárosi buszon megvilágosodik. Rádöbben, hogy vánszorog a nap, de rohannak az évek, múlik az idő, ő pedig nem koncentrál eléggé azokra a dolgokra, amelyek igazán számítanak. Ott, abban a szent pillanatban eldönti, hogy rászán egy évet a boldogságára. A Boldogságterv ennek az egy évnek a friss, lenyűgöző nyomon kísérése, humoros, bölcs krónikája. Annak a tizenkét hónapnak a kalandjait meséli el, amikor Rubin az ókori bölcsek, a modern tudomány, valamint a popkultúra tanácsait alkalmazva a boldogságot kereste.

A tanulságos, mégis szórakoztató, gondolatébresztő, de lenyűgözően olvasmányos könyv nyomán mindannyian kedvet kapunk életünk megváltoztatásához. Azonnal hozzá akarunk látni, hogy kis lépésekkel nagy változást vigyünk véghez.

„Ez a könyv már az ötödik oldalnál boldoggá tett. És minél tovább olvastam, annál boldogabb lettem. Csupa nagyszerű ötlet, életem minden területén változást hozott a szerelemtől a pénzig, a munkától a játékig, az írástól a diétás kóláig.” – A. J. Jacobs