_Norbi értékelése


>!
_Norbi
Bleeding Bride: Fekete fivérek

Kedves Bleeding_Bride!

Nagyon tetszett a könyved! Olvasás közben nagyon különböző érzések kavarogtak bennem. A könyv által bemutatott világ hangulata nagyon hasonlít a lelki világomhoz, önmagamhoz (legfőképp a fiatalabb önmagamhoz). A két testvérben nagyon sokszor a lelkem két pólusára ismertem. Sokszor előfordult, hogy annyira belemerültem az olvasásba, hogy szinte már nem is két különálló személyekként jelentek meg előttem a testvérek, hanem egy ember kettéhasadt szélsőségeiként lebegtek a szemem előtt, akik nem tudnak egymás nélkül létezni és önmagukban kudarcra van ítélve az életük. Lehet ezt csak én láttam a történetben, de jellemző volt számomra a meghasadt, tépelődő, szétszakadó személy képe.
A sztori az emberi lélekre hatalmas súllyal nehezedik, és szomorú, viszont sokszor éreztem egyfajta sötét nyugalmat az olvasás közben. Egyfelől magával ragad és szinte ringat, másfelől viszont felkavar.
Eszembe juttatott egy nagyon régi érzést, amikor az ember rádöbben, hogy nagyon nem csak jó dolgok történhetnek a világban és nem minden ér véget szépen. Ez szinte összenyomja a lelket, de ha sikerül felülkerekedni ezen az érzésen, akkor valamiféle nyugalom keríti hatalmába az embert. A történet végén is küzdeni kell. Nekem legalábbis kellett.
A stílus nagyon tetszett, a megfogalmazás nagyon kellemes. Öröm volt olvasni. Hogy mit adott? Egy világot, ami magába szippant, ami kiránt a mindennapok sodrásából és megmutatja azt a sötétséget, amitől nehéz szabadulni. A sztoriról szinte semmit nem írtam tudom. ^^ Számomra a könyv lélekből szólt és a sztori csak segített meghallani a hangját.

Nagyon érdekes volt, hogy a könyv befejezése után Edgar Allan Poe – Holtak Lelke című verse kezdett el járni a fejemben. Furcsa.
Nagyon rá tudok hangolódni a stílusodra, de bevallom őszintén, hogy majd félve állok neki a másik művednek. Azért ez megviselte a lelkem egy kicsit.
Gratulálok! Szép (a maga sötét módján), érdekes és magával ragadó művet alkottál.

Köszönöm, hogy elolvashattam.


Bleeding Bride: Fekete fivérek

Bleeding Bride: Fekete fivérek

Lehunyt szemekkel, kitárt szívvel hallgatni a kopjafák történetét érzelmek kavalkádját váltja ki, a szánalom, a düh, a gyönyör és büszkeség csokrában eltűnik a halál gondolata, a múlt jelenné válik, a jövő pedig nem más, csak egy lidércnyomás. Sötét sorozat apró részletei, csillogó sikerekre boruló árnyékok, legjobb emberek gonosz oldala, fagyasztó hideg a legnagyobb hőségben. Kopjafák írott krónikája, patyolat lelkek memoárja, melynek minden rejtett sarka oly fekete, mint az éj.

„Bleeding Bride gyönyörű nyelvezettel, különleges képeket festve ír. Egyszerűen varázslatos a stílusa, mellyel még ezt komor történetet is felejthetetlenné teszi.”
Vivien Holloway, a Végtelen horizont szerzője

Hirdetés