Ninácska P értékelése


>!
Ninácska P
Cecelia Ahern: A Tökéletes

Címéhez hűen: Tökéletes.

Igaz, hogy az első 150-200 oldal nem igazán kötött le, már azt hittem, hogy csalódni fogok, aztán szépen beindult a cselekmény, és faltam az oldalakat, jó regény kerekedett ki belőle. Ennek ellenére, mégis remek műnek mondanám, amelyet biztosan fogok még olvasni.
Be kell valljam – de biztos nem vagyok vele egyedül – elképzeltem, hogy milyen lehet ilyen világban élni. Számomra roppantul nehéz lenne. Biztosan Vétkes lennék, hiszen Celestinehez hasonlóan én is segítettem volna a Vétkes bácsinak a buszon.
Néha hasonlóságot véltem felfedezni Celestine és az Éhezők Viadalából ismert Katniss Everdeen között, de az értékeléseket olvasva ezzel nem vagyok egyedül. Celestine is egy nagyon kitartó, talpraesett, céltudatos lány, aki eltökélten próbálja megváltoztatni a rendszert.
Jó szívvel ajánlom Mindenkinek, nagyon elgondolkodtató, egyedi olvasmány.


Cecelia Ahern: A Tökéletes

Cecelia Ahern: A Tökéletes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A társadalom, melyben Celestine North él, tökéletességet vár el tagjaitól. Azzal, hogy az erkölcsi vizsgálóbizottság Vétkesnek ítélte a lányt, megfosztotta őt alapvető jogaitól, és darabjaira zúzta szét egész eddigi életét. Amióta pedig Crevan bíró úr első számú közellenségnek nyilvánította, Celestine menekülni kényszerül egyetlen bizalmasával, Carrickkel. Óva őrzi nagy titkát, amellyel talán romba dönthetné az egész Vétkes-rendszert, és amely miatt már így is számtalan ember tűnt el nyomtalanul.

A csatában Crevan bíró úr áll nyerésre, és Celestine-nek fogytán az ideje, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. Döntenie kell, hogy magát menti-e, vagy önmagát feláldozva az összes Vétkest. Vajon be tudja-e bizonyítani, hogy az ember nem tökéletes lény, és olykor tévedhet?

Hirdetés