KönyvMoly_1989 értékelése


>!
KönyvMoly_1989
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Rendkívül olvasmányos féltégla ez a könyv!
Erősen érezni rajta, hogy egy trilógia nyitókötete, de ettől függetlenül tetszett.
A karakterek jól megformáltak, a kedvencem Minoo és Linéea lett, de a többieket is megkedveltem.
A cselekmény maga még nem indult be igazán, de érdekes volt olvasni, hogy hogyan éreznek rá a lányok a boszorkányságra, a különböző képességeikre.
A kötetben szereplő gyilkos személye számomra nem volt meglepetés, csodálkozom, hogy nem szúrta ki a szemüket a megoldás.
A regény stílusa kellemes, nagy terjedelméhez képest kevés üresjárattal.
Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre is! :)


Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Boszorkányok pedig vannak

Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.
Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott fiút találnak az iskola egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg…
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható.

Hirdetés