salidigger értékelése


>!
salidigger
Angela Marsons: Egy élet ára

Elolvasva a harmadik kötetet nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett lennék. Marsons végül is lerakott egy olyan regényt az asztalra, hogy a kortárs krimiírók 90%a sírva könyörögne a receptért, de az önmaga által az első két epizódban felállított mércét most nem tudta megugrani.
Ezúttal két gyerek elrablása körül bonyolódik a cselekmény. Ahogy a szerző ennek a családokra hatását ábrázolta az talán a regény legerősebb része. A mélylélektan mellett viszont sajnos elsikkad a nyomozós szál és ez azért mégis csak egy krimi lenne…
Főhősünk Kim még mindig karcos-harcos modorú, humorú. Szeretem is, az utóbbi évek talán legjobban eltalált nyomozó karaktere. Viszont mintha a jellemfejlődése egy helyben toporogna, sőt a második részhez képest még vissza is esett. Ez azért remélem átesik némi korrekción a következő részekben.
Összegezve: végül is ez egy jó könyv, hogy mennyire jó krimi az szerintem az adott olvasótól függ. :) Várjuk a következő kötetet, ami a fülszöveg szerint egy hagyományosabb „ki a gyilkos” rész lesz. Becsülöm Marsonsban, hogy mindig próbál valami újat hozni, de ez most nem sikerült olyan jól.


Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons: Egy élet ára

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két kislányt, két barátnőt elrabolnak úszóedzés után. A szüleik egy időben kapnak SMS-t az emberrablóktól, akik egyelőre csak arról értesítik őket, hogy a gyerekeik életben vannak. Amikor azonban megérkezik a következő üzenet, az a szokásos követelések helyett még szörnyűbb tartalmat rejt: a családoknak licitálniuk kell, és aki többet ajánl a lányáért, azé életben marad, a másik gyereknek viszont meg kell halnia. Kim Stone felügyelő vezeti a nyomozást, és tudja, hogy ha nem sikerül a lányokat visszaszereznie, az az állásába kerülhet. Őt azonban nem ez motiválja, hanem az a tudat, hogy a két gyerek rémisztő körülmények között kénytelen eltölteni a rohanó perceket, azt az időt, amíg nem bukkannak a nyomukra. És nyomból kevés van, pedig az emberrablóknak nem ez az első ilyen ügyük. Egy anya jó ideje hiába várja vissza élete értelmét…

Angela Marsons regényei és Kim Stone karcos, igazságérzettől fűtött alakja nemcsak a hazájában örvend hihetetlen népszerűségnek, hanem megindult a világhírnév felé is: idén már húsz országban jelenik meg a sorozat.

Hirdetés