nanikiii értékelése


>!
nanikiii
Thomas Cullinan: Csábítás

Cseles. Nagyon cseles.
Akkor most mi is történt itt, kérem szépen? Ez itt a nagy kérdés és szerintem az egész regény szépsége. A történetet a hölgyek szemszögéből látjuk, minden mozzanatot más-más leány/asszony tár a szemünk elé, sokszor rettenetesen ellentmondanak egymásnak, mindegyik más-más személyiség, más életkor. Hiteles-e amit Miss Harriett mond? Minden úgy van, ahogy Alicia elmesélte? Talán Edwinának van igaza, vagy Mattie-nek?
Imádom! Elgondolkodtat, megborzongat, elképeszt.
Nem éppen gyors folyású történet, de végig fentartotta az érdeklődésemet és olyan kérdéseket is felvetett amiket egyetemi tanulmányaim során is át kellett rágnom magam, mint például a hitelesség kérdése.
Helyes-e a végkifejlet? Vajon mit gondolhatott Johnny?
Határozottan megy az újraolvasós listára, nagyon örülök, hogy rámtalált ez a történet!


Thomas Cullinan: Csábítás

Thomas Cullinan: Csábítás

A Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst és Elle Fanning főszereplésével készült, Sofia Coppola által rendezett nagyjátékfilm alapjául szolgáló regény

Javában dúl az amerikai polgárháború. Az északi hadsereg súlyos sebet kapott, fiatal tizedesére félholtan bukkannak rá a virginiai erdőben. A közeli iskolába, Miss Martha Farnsworth Leánynevelő Intézetébe viszik, ahol szinte azonnal szédíteni kezdi a három nőt és az öt tizenéves lányt, akik a kifinomult déli előkelőség eme előretolt bástyáján rekedtek. Szerelmet, félelmet, szánalmat, rajongást egyaránt kivált belőlük, és a szabadságvágytól vezérelve egymás ellen uszítja őket. De miután fény derül az ifjú és kevésbé ifjú hölgyek valódi énjére, a katonát baljós előérzet fogja el, és attól kezdve a kérdés így szól: Kit is szédítettek meg valójában?

Hirdetés