koviki értékelése


>!
koviki
Jeffrey Archer: Párbaj

Lehet, hogy hagynom kellene kicsit ülepedni, és csak később megírni az értékelést, mert most maximális elfogultság van, azt érzem, hogy nagyon nagy kedvenc lett.

Adott két fiú, akik ugyanazon a napon születtek, egyikük totális gazdagságban, másikuk teljes szegénységben. Párhuzamosan olvasunk mindkettőjükről (először gyerekkor, majd felnőttkor), és persze van egy pont, amikor az életútjaik keresztezik egymást. Innen indul a történet konfliktusa.

Szokás írni a karakterábrázolásról… Ez a második könyvem Archer-től, és mindkettő olvasásakor azt éreztem, hogy régi ismerősök a szereplők, nagyon élnek. Volt, akit kimondottan gyűlöltem. A két főszereplő annyira őrült jól van megformálva, hogy igazán ismerjük őket, ha az utcán szembejönnének, tuti megismernénk őket. :))

A történet nagyon pörög, kapkodjuk a fejünket, annyi minden történik. Emellett tele van valós történelmi eseményekkel, ami abszolút hozzáad a könyvhöz.
Az első kb. 100 oldalon 3x volt igazi mellbevágós érzésem, egyikre sem számítottam.
Többször volt gombóc a torkomban, és volt, hogy sírtam is. Igazi hullámvasút volt mind gyorsaságban, mind érzelmekben.

Pár dologba bele lehetne kötni, de inkább nem.
Bár vannak további részek, de teljesen lezárt ez a rész, nem hiszem, hogy olvasom a többit, nekem ez így volt jó.
Élmény volt olvasni, igazán szerettem.

5 hozzászólás

Jeffrey Archer: Párbaj

Jeffrey Archer: Párbaj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ugyanazon a napon, 1906. április 18-án látja meg a napvilágot két újszülött – egyikük Bostonban, egy milliomoscsalád sarjaként, másikuk egy eldugott lengyelországi faluban. Két évtized múltán útjaik Amerikában találkoznak: William Kane, a fiatal, nagyreményű bankár, és Abel Rosnowski, az apátlan-anyátlan árva, nincstelen lengyel bevándorló. Mindketten elszánt harcot folytatnak a pénzért, a sikerért… A ragyogóan megírt történet hat évtizedet ölel fel, s két olyan kimagasló egyéniségről szól, akiknek a végzete úgy rendelte, hogy megmentsék – és tönkretegyék egymás életét. Jeffrey Archer (A tizenegyedik parancsolat, A szerencse fiai, Tökéletes másolat, A vörös király) remekműve, amelyet első kiadása óta milliók olvastak szerte a világon, egyaránt bővelkedik drámai jelenetekben, kalandokban, nagy összecsapásokban és megrázó mozzanatokban. Egymást követik a váratlan fordulatok, egészen a legutolsó mondat végső csattanójáig. A történet pedig folytatódik Archer ugyancsak nagy sikerű A tékozló lány című kötetében.

Hirdetés