AniTiger MP értékelése


>!
AniTiger MP
Cecelia Ahern: A Tökéletes

„A szépség átok, elfedi előlünk a valódi szörnyetegeket. Sőt azt sem látjuk miatta, hogy a valódi szörnyetegek nem az ágyunk alatt rejtőznek, hanem a fejünkben.”

Akadnak torokszorítóan megalázó részek benne, néhány szereplőt legszívesebben a Pokolba kívántam volna és még így is azt mondom, hogy király volt. Tetszik a történet üzenete, hogy a szépség nem minden, ahogy az sem számít, hogy a társadalom tökéletesnek tart-e. A belső értékeink fontosabbak és mit számít, hogy egy magasabb rendű ember mit gondol az életünkről?

Nem egy lányregény, de én szeretem a hasonlóan kemény hangvételű történeteket. Szerintem tökéletes befejezése a duológiának, persze hozzá kell tennem, hogy azért néha elbizonytalanodtam abban, hogy Ahern milyen sorsot szán Celestine-nek. Imádtam Raphael Angelót, a lány új ügyvédjét, mert frenetikus szövege van az ipsének, de még vele az oldalán sem éreztem mindig biztonságban a fiatalokat. spoiler

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/09/cahern-per…

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632936598 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Cecelia Ahern: A Tökéletes

Cecelia Ahern: A Tökéletes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A társadalom, melyben Celestine North él, tökéletességet vár el tagjaitól. Azzal, hogy az erkölcsi vizsgálóbizottság Vétkesnek ítélte a lányt, megfosztotta őt alapvető jogaitól, és darabjaira zúzta szét egész eddigi életét. Amióta pedig Crevan bíró úr első számú közellenségnek nyilvánította, Celestine menekülni kényszerül egyetlen bizalmasával, Carrickkel. Óva őrzi nagy titkát, amellyel talán romba dönthetné az egész Vétkes-rendszert, és amely miatt már így is számtalan ember tűnt el nyomtalanul.

A csatában Crevan bíró úr áll nyerésre, és Celestine-nek fogytán az ideje, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. Döntenie kell, hogy magát menti-e, vagy önmagát feláldozva az összes Vétkest. Vajon be tudja-e bizonyítani, hogy az ember nem tökéletes lény, és olykor tévedhet?

Hirdetés