makitra P értékelése


>!
makitra P
Daniel Wallace: A Jedi útja

Daniel Wallace: A Jedi útja Kézikönyv az Erővel ismerkedő növendékek számára

Egy icipicit unalmas, de összességében érdekes gyűjtemény a Jedi rend működéséről. Érdekes olvasgatni, hogyan épült fel ez, az univerzumában több ezer évesnek tekinthető struktúra, el lehet gondolkodni, mik voltak a gyengéi, mik az erősségei, és vajon ezek okozták-e bukásukat is.

A Sithek könyvével párhuzamba állítva egyértelműen kitűnik a Jedik rugalmatlansága, túlságos szabálykövetése, amivel kevés teret engedtek az olyanoknak, akik máshogy gondolkodtak. Kitűnik, hogy szerettek mindent belesimítani a főáramlatba, de ez inkább azzal járt, hogy elvetették az újdonságokat az általános tanokkal szemben, így nem adtam lehetőséget a megújulásra. Kicsit hiányoltam a vitát a Jedik közül – mintha nem lett volna más lehetőség egyet nem értés esetén, csak a kilépés. (kicsit erős a párhuzam, de vö: https://444.hu/2017/09/04/szegeny-normie-gyermekeink)

Ezzel együtt sok érdekesség volt benne, bár valószínűtlennek tartom, hogy valóban ilyen kis kézikönyvet adott volna ki a Jedi-rend a tagjainak, ez amolyan About the Jedi for Dummies. A széljegyzetekkel kapcsolatban pedig a problémám: komolyan, ti aláírnátok a jegyzeteiteket? Írásforma alapján simán megismerhetőek lennének…


Daniel Wallace: A Jedi útja

Daniel Wallace: A Jedi útja

ÚTMUTATÓ AZ ERŐT TANULMÁNYOZÓKNAK

Fedezd fel a titkokat és osztozz a tudásban, amely már jedik generációit képezte ki és világosította meg – kezdve a történelemtől és a Jedi Rend hierarchiájától egészen az Erő használatának tökéletesítéséig és a fénykard forgatásának ismeretéig.

Mesterről padawanra szállva, Yodától és Obi-Wan Kenobitól Anakinon és Luke Skywalkeren át minden jedi, akinek a kezébe került, hagyott néhány jegyzetet az oldalakon, így osztva meg tapasztalataikat és mindazt, amit tanultak. És ez a könyv most már a tiéd.

Hirdetés