Chöpp  értékelése


>!
Chöpp 
Bán Mór: A Hajnalcsillag fénye

Nekem még vissza kell szoknom a történelmi regényekhez. Nagyon régen, megboldogult tinédzser lány koromban olvastam őket utoljára. Azóta inkább a tényszerű történelmet részesítem előnyben.
A másik az, hogy szerettem olvasni – ha lehetett volna, egyvégtében olvasom el az egészet –, de visszatérni hozzá nem szerettem annyira, mint egy Franzenhez mondjuk. Valahogy újra vissza kellett helyezkednem a történetbe, ami egy kisebbfajta nehézséggel járt minden egyes alkalommal.
Lehet, hogy nem való nekem már az ilyesfajta irodalom. De azért valószínű tovább olvasom majd a sorozatot.


Bán Mór: A Hajnalcsillag fénye

Bán Mór: A Hajnalcsillag fénye

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bán Mór nem kisebb célt tűzött ki maga elé nagyszabású történelmi regénysorozatával, mint hogy színes, mozgalmas tablóba foglalja a Hunyadiak dicsőségben és tragédiákban egyaránt bővelkedő korszakát. Az utolsó keresztes hadjárat véres bukásának idején került a világtörténelem színpadára a Hunyadi család. A havasalföldi kun kenézek leszármazottai vérrokonuk, Vlad fejedelem rettenetes bosszúja elől menekülnek Erdélybe, ahol Zsigmond magyar király szolgálatába álltak. A valós történelmi tényeken alapuló, kalandos sorozat első kötete hamisítatlan történelmi olvasmány: romantikus, végig feszültséggel teli. Igazi nagyregény, amilyet a magyar történelem ezen alig ismert korszakáról talán még soha nem olvashattunk.

Hirdetés