agi452 értékelése


>!
agi452
Cecelia Ahern: A Tökéletes

A sorozat második, egyben zárókötete. Nagyon szerettem az első részt, ezért nagy reményekkel álltam neki a folytatásnak. A történet nagyon jól bemutatja a rendszert, a Vétkesek és a Tökéletesek társadalmát, az elnyomást, a megfélemlítést, a korrupciót és a Vétkesek ellehetetlenítését. Celestine egy rendkívül erős karakter, akit sokan követnek – kicsit Éhezők viadalás feeling :) Végsőkig harcol az igazáért, és szerencsére erős támogatókat is kap, akikre szüksége is van, hiszen az első részből megismert Crevan bíró még mindig nagyon befolyásos és erős ellenség.
Fordulatos, sodró lendületű disztópia, de igazság szerint az első részt egy kicsit jobban szerettem.
Jól tette az írónő, hogy ebben a műfajban is kipróbálta magát. Ajánlom a disztópia szeretőinek!


Cecelia Ahern: A Tökéletes

Cecelia Ahern: A Tökéletes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A társadalom, melyben Celestine North él, tökéletességet vár el tagjaitól. Azzal, hogy az erkölcsi vizsgálóbizottság Vétkesnek ítélte a lányt, megfosztotta őt alapvető jogaitól, és darabjaira zúzta szét egész eddigi életét. Amióta pedig Crevan bíró úr első számú közellenségnek nyilvánította, Celestine menekülni kényszerül egyetlen bizalmasával, Carrickkel. Óva őrzi nagy titkát, amellyel talán romba dönthetné az egész Vétkes-rendszert, és amely miatt már így is számtalan ember tűnt el nyomtalanul.

A csatában Crevan bíró úr áll nyerésre, és Celestine-nek fogytán az ideje, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. Döntenie kell, hogy magát menti-e, vagy önmagát feláldozva az összes Vétkest. Vajon be tudja-e bizonyítani, hogy az ember nem tökéletes lény, és olykor tévedhet?

Hirdetés