esőember értékelése


>!
esőember
Carl R. Rogers: Valakivé válni

Egy hatalmas utazásról olvastam. Egy olyan utazásról, amelyben kiteljesedett előttem a pszichológiának (abban a korban) egy teljesen új vetülete, a humanisztikus illetve személyiség-központú megközelítése.
Bár kezdetben kissé ezoterikus -és nem annyira tudományos – hangvételű volt, ami nekem nem annyira meggyőző. De ahogy egyre mélyebbre haladtam személyiségünk megismerése felé, kezdett megérinteni a könyv.
Végül pedig egy átfogó, a kliensközpontú gondolkodást végletekig megismerő, hasznos, nagy hatású könyvben volt részem, és amely bár 40-50 évvel ezelőtt íródott, máig tartó mondanivalóval szolgált.


Carl R. Rogers: Valakivé válni

Carl R. Rogers: Valakivé válni

Carl Rogers egyike a XX. század legnagyobb hatású pszichológusainak. Ez a könyve sokmillió példányban kelt el világszerte, és sok-sok ember életét változtatta meg. Forradalmi újításai közül a legismertebb a kliensközpontú pszichoterápia és az élet minden területén – a nevelésben, a kommunikációban, a házastársi vagy éppen a nemzetközi konfliktusok megoldásában – alkalmazható személyközpontú megközelítés. Rogers üzenete egyszerű: mindenki rendelkezik azzal a belső erőforrással, ami lehetővé teszi számára, hogy boldog és hasznos életet éljen. Ha megfelelő attitűddel fordulunk embertársaink felé, ezzel elősegíthetjük, hogy felszabaduljanak ezek az erőforrásaik, bölcsebbek, egészségesebbek, konstruktívabbak legyenek a döntéseik. Ez a könyv nem „népszerű pszichológia”, nem is könnyű olvasmány. Mégis több mint 60 nyelven megtalálta az utat az emberekhez. Carl Rogers a 80-as években kétszer járt Magyarországon: 300 embernek „vezetett” csoportos foglalkozást. Reméljük, hogy ezzel a könyvvel a hangja minden magyar emberhez eljut, aki szabadabb, teljesebb életet akar élni.

Hirdetés